Ζωντανοί ναι, όμως ζωντανοί – νεκροί

Η Δικαιοσύνη παραμένει τυφλή; Δεν υπάρχουν πράξεις και παραλείψεις από την ανίκανη κυβέρνηση που δεν πρόκαμε τις φωτιές στην αρχή τους;

Μετά τις παλινωδίες δύο χρόνων που στοίχισαν 13.000 ζωές από τον κορονοϊό και ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες, η κυβέρνηση που άρπαξε την εξουσία, λέγοντας τα πιο ηχηρά ψέματα, βρέθηκε μπροστά στην κρίση των πυρκαγιών. Αυτοί που ως δια μαγείας θα ίαιναν πάσα νόσο του Δημοσίου, θα έφερναν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας (τις περιμένουμε) θα ξεκινούσαν το Ελληνικό σε δύο βδομάδες (το περιμένουμε) θα έφερναν στη Βουλή, μετά το πτωχευτικό, τον φορέα ενοικίασης των σπιτιών για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί, (το περιμένουμε κι αυτό), τώρα βρέθηκαν ενώπιον μίας πραγματικής κρίσης και ο βασιλιάς αποδείχτηκε γυμνός. Τόσο γυμνός όσο το ολόγυμνο επιτελικό του κράτος.

Βιώνουμε μια βιβλική καταστροφή στις ζωές των ανθρώπων, στις κατοικίες τους, στο βιός τους, στο περιβάλλον, και στα αμέριμνα ζώα, από την έλλειψη, όπως αποδεικνύεται στοιχειώδους συντονισμού. Από τις φωτιές στο Αλεποχώρι, στην Εύβοια, στη Μάνη, στην Αχαΐα , με αποκορύφωμα τον μεσοαστικό ιστό της Αθήνας, αμήχανοι και μοιραίοι, τελικώς, παρακολουθούσαν (παρά ενεργούσαν) το εξελισσόμενο δράμα. Είχαν, όπως λέγεται, στη διάθεσή τους, 10 ελικόπτερα ERICSON και 350 πυροσβέστες στη Βαρυμπόμπη, αλλά χωρίς συντονισμό, η πυρκαγιά τους έφευγε συνέχεια, με κοιμώμενο τον στρατηγό άνεμο. Αδυνατεί και η πιο φαντασιόπληκτη φαντασία να συλλάβει τι θα γινόταν αν είχαμε όχι δέκα μποφόρ, αλλά επτά και οκτώ. Με το επιχείρημα ότι έσωσαν ζωές με το 112, αντί να ζητήσουν συγγνώμη για την ασύλληπτη καταστροφή, αυτοί και τα ΜΜΕ της Μαύρης προπαγάνδας που τους στηρίζουν, αφού τους έχωσαν μέχρι σήμερα 82 εκατομμύρια, προσπαθούν να αντιπαρέλθουν την εθνική τραγωδία, υποστηρίζοντας ότι « νεκρούς δεν έχουμε» , αλλά στην πράξη δημιούργησαν εκατοντάδες ζωντανούς νεκρούς.

Στη δημόσια ζωή υπάρχει το αξίωμα ότι η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Ποιο είναι σήμερα το συνολικό αποτέλεσμα από την επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών; Μια κυβέρνηση που το μόνο που κάνει είναι με υπονοούμενα να τυμβωρυχεί για το Μάτι. Ας αντιπαρέλθουμε όμως τη μαύρη προπαγάνδα. Το βέβαιο είναι ότι είτε θέλουν είτε δε θέλουν θα απολογηθούν, γιατί, σε όλα τα μέτωπα και με σύμμαχο την άπνοια, ηττήθηκαν από τις αναζωπυρώσεις, γιατί, αν και είχαν μέσα, δεν τις πρόλαβαν. Τόσο μεγαλειώδεις είναι η ανεπάρκεια και η ανικανότητά τους. «Καταστρέψατε, κύριοι, την Ελλάδα. Είστε ανήμποροι, παράλυτοι, ανίκανοι και επικίνδυνοι.»

Αφήνουν να διαρρεύσουν «έγκυρες» πληροφορίες ότι δεν είχαν εξειδικευμένο προσωπικό (αυτοί που θα ήταν έτοιμοι για όλα) για να αξιοποιήσουν τα όσα μέσα υπήρχαν και αποκτήθηκαν. Μα πώς να έχουν όταν με σκληρές, κομματικές επιλογές, μετέθεσαν δεκάδες αξιόμαχα στελέχη; Είναι τόση η προχειρότητα και η αφροσύνη που επέδειξαν στη χρήση του 112, που έδιωχναν ακόμα και με τη βία τον κόσμο από τα σπίτια του, χωρίς να ζητούν από όσους μπορούσαν να συνδράμουν τους πυροσβέστες και να τους καθοδηγούν στους τοπικούς δρόμους. Στα χωριά μας, χρόνια ολόκληρα, οι άνθρωποι βοηθούσαν και ήταν καθοριστική η βοήθειά τους. Αλλά πώς να το ξέρουν οι βουτυρομπεμπέδες και τα κολεγιόπαιδα που μας κυβερνούν;

Αδυνατώ κι εγώ να σκεφτώ τι θα μπορούσε να συμβεί στην πατρίδα, αν χρειαζόταν να κληθείτε κύριοι της κυβέρνησης να διαχειριστείτε εθνική κρίση. Είστε εσείς που προσβάλλοντας κάθε έννοια νοημοσύνης του Λαού μας είπατε ότι το Ορούτς Ρέις που όργωνε το Αιγαίο, το έφερνε ο στρατηγός άνεμος. Είστε εσείς που μας λέγατε ότι δεν κάνει έρευνες, όταν αυτό είχε ποντισμένα καλώδια. Αλλά εσκεμμένα ξεχνάτε πως αντιμετώπισε το «Μπαρμπαρός», τον Οκτώβριο του 2018, η τότε κυβέρνηση, με τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς, κόβοντας τα απλωμένα καλώδια.

Ο πρίγκιπας είναι γυμνός. Κόκορας μέσα στο κοτέτσι των media που κάνουν το μαύρο άσπρο για να τον φτιασιδώσουν. Μοιραίος και άβουλος μπροστά στις μεγάλες κρίσεις.

ΥΓ1. Η Δικαιοσύνη παραμένει τυφλή; Δεν υπάρχουν πράξεις και παραλείψεις από την ανίκανη κυβέρνηση που δεν πρόκαμε τις φωτιές στην αρχή τους;

ΥΓ2. Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN επέδειξε σεβασμό στον πόνο όλων των δοκιμαζόμενων πολιτών. Πρόβαλε την αλήθεια και πρώτευσε. Ας μην ξεχνούν κάποιοι πως ο Ελληνικός Λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου και θα το αποδείξει.

ΥΓ3. Είναι ιστορική η ευθύνη των Δημοκρατικών δυνάμεων που ενώ είμαστε πλειοψηφία, κυβερνά η οικογενειοκρατία των Μητσοτακαίων.

ΥΓ4. Μέσα από αυτόν τον πανελλαδικό πόνο, ο Λαός μας απέδειξε για ακόμα μια φορά το μεγαλείο της ψυχής του και τα πλούσια κοιτάσματα αλληλεγγύης που διαθέτει.

Άρθρο μου στο iEidiseis