Τρίποντο στο Σεβασμό στη Διαφορετικότητα

Σήμερα είχα τη χαρά να παραβρεθώ στον «Φιλικό Αγώνα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδια» που οργάνωσε ο Δήμος Πετρούπολης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, που γιορτάζεται αύριο 3 Δεκεμβρίου.

Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου «Άτλας» μέλους του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών και αθλητές των Αθλητικών Ομίλων Πετρούπολης «ΑΡΗΣ», «ΙΡΙΣ», «ΚΥΜΑ-WAVE» & «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ», οι οποίοι αγωνίστηκαν χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά αναπηρικά αμαξίδια, σε μια προσπάθεια να δείξουν το πνεύμα ισονομίας που (πρέπει να) χαρακτηρίζει κάθε μορφή συνεργασίας με άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς και να μεταφέρουν στο κοινό το μεγαλείο του καθημερινού αγώνα των ΑμεΑ.

Είπα στα παιδιά ότι «οι άνθρωποι που προέρχονται από το αναπηρικό κίνημα αποδεικνύουν ότι αναπηρία δε σημαίνει ανικανότητα. Συμβάλλουν έτσι στο να σπάσουν τα δεσμά των προκαταλήψεων που οδηγούν τους ανθρώπους με ιδιαιτερότητες, στο περιθώριο της ζωής, συχνά με άδικο τρόπο… ότι εκείνοι που έμαθαν να διεκδικούν, να απαιτούν και να μην επαιτούν λύση στα προβλήματά τους, είναι εκείνοι που ανοίγουν ορίζοντες για τη ζωή. Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και της Πετρούπολης και του Συλλόγου Παραπληγικών, γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία της συνύπαρξης έρχεται η αλληλοαποδοχή, που είναι η πιο οριζόντια σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους.