Την Κυριακή 26/7/2015 κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) αποτελούμενο από 3 γιατρούς επισκέφτηκε για δεύτερη φορά τον πληθυσμό προσφύγων στο Πεδίο του Άρεως.

Την Κυριακή 26/7/2015 κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) αποτελούμενο από 3 γιατρούς επισκέφτηκε για δεύτερη φορά τον πληθυσμό προσφύγων στο Πεδίο του Άρεως. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, επανεκτιμήθηκαν τα περιστατικά των παιδιών που είχαν καταγραφεί κατά την πρώτη επίσκεψη του κλιμακίου στις 24/7/2015, ύστερα από σχετική οδηγία του Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Τα περιστατικά που εκτιμήθηκαν ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, μεταφέρθηκαν στο Παίδων Πεντέλης, συνοδευόμενα από το κλιμάκιο του ΕΚΕΠΥ, μια νοσηλεύτρια και έναν διοικητικό υπάλληλο από το «Χαμόγελο του παιδιού».

Συνολικά μεταφέρθηκαν 7 παιδιά ηλικίας από 2 έως 13 ετών, συνοδευόμενα από τις μητέρες τους, τα οποία και εξετάστηκαν από τους παιδιάτρους του Νοσοκομείου. Σε τέσσερα παιδιά χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή χωρίς να κρίνεται αναγκαία η παραμονή τους στο νοσοκομείο.

Τρία παιδιά παρέμειναν για νοσηλεία, για προληπτικούς λόγους, καθώς ένα εξ αυτών εμφάνισε ήπια αφυδάτωση και δύο διεγνώσθησαν με δερματοπάθειες από σταφυλοκοκκική λοίμωξη. Τα παιδιά θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες μαζί με τις μητέρες τους.