Την χρυσή Ελληνίδα Ολυμπιονίκη της σκοποβολής Άννα Κορακάκη υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ‘’Ελ. Βενιζέλος’’ ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής

Την χρυσή Ελληνίδα Ολυμπιονίκη της σκοποβολής Άννα Κορακάκη υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ‘’Ελ. Βενιζέλος’’ ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής  κατά την άφιξη της 20χρονης αθλήτριας και του προπονητή και πατέρα της, στην Ελλάδα.

Κατά την υποδοχή η οποία πραγματοποιήθηκε με τιμές αρχηγού κράτους, ο υπουργός δήλωσε:

«Είναι από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου. Έρχεται η ελπίδα από την προσπάθεια ενός παιδιού που κάτω από δύσκολες συνθήκες με όπλο την επιμονή και τη θέληση έκανε το όνειρο πράξη. Είναι ένα παράδειγμα για όλους. Να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες και επιστρατεύοντας ο καθένας τα αποθέματά που έχει μέσα του, μπορούμε να κερδίσουμε τη συνολική και την προσωπική προσπάθεια. Η Άννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων. Η Πολιτεία θα κάνει όσα δεν έκανε μέχρι σήμερα. Οφείλει να τα κάνει, να μη μείνει σε λόγια, αλλά να τα κάνει πράξεις».

Ακολούθησε η δήλωση της Άννας Κορακάκη:

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Θα μου πάρει λίγο καιρό και με βοηθάτε σε αυτό, γιατί εκεί δεν το είχα καταλάβει. Τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα. Ήταν όνειρο ζωής για μένα πριν καν γίνω αθλήτρια, γιατί θαύμαζα τους αθλητές και τους πρωταθλητές. Εγώ τους θαυμάζω όλους ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Δούλεψα πολύ σκληρά για να έρθουν αυτά τα δύο μετάλλια. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι η πρώτη Ελληνίδα με δύο μετάλλια σε μια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων και ελπίζω να μην είναι η τελευταία. Θέλω να δώσω κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με τον ελληνικό αθλητισμό και όσοι ήδη είναι αθλητές να πάνε ακόμα πιο ψηλά. Στόχος μου είναι να γίνει πιο γνωστή η σκοποβολή γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αθλητών ολοένα και μειώνεται. Θέλω να ευχαριστήσω αποκλειστικά την οικογένειά μου, τους φίλους μου, όσους με στηρίζουν πριν γίνει όλο αυτό και όσους θα με στηρίζουν αφού τελειώσει όλο αυτό».

Ο πατέρας και προπονητής της Άννας Τάσος Κορακάκης, δήλωσε αμέσως μετά: «Υπήρχαν δυσκολίες με τις προπονήσεις, εντάσεις μεγάλες, αλλά πρώτα είναι η σχέση πατέρα-προπονητή. Υπήρχε μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα και έγιναν σκληρές προπονήσεις».