Σύσκεψη για τα απορρίμματα σε Αίγινα, Ύδρα και Αγκίστρι

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε Αίγινα, Αγκίστρι και Ύδρα εξετάστηκε σε ειδική σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπό τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή. Παρόντες ήταν οι Γενικοί Γραμματείς, Ναυτιλίας Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Αίγινας Δημήτριος Μούρτζης, ο Δήμαρχος Αγκιστρίου Ιωάννης Αθανασίου, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ., Σταμάτης Ράπτης και υπηρεσιακοί παράγοντες

Εξετάστηκε ιδιαίτερα το ζήτημα της μεταφοράς των απορριμμάτων και τα προβλήματα που δημιουργούνται σχετικώς, αλλά και οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στη δημιουργία δομών για την επιτόπου επεξεργασία των σκουπιδιών, ώστε να μην χρειάζεται να μεταφέρονται. Διαπιστώθηκαν γραφειοκρατικού τύπου ζητήματα, όπως οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Κατόπιν αυτών, ορίστηκε νέα σύσκεψη, την ερχόμενη εβδομάδα, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ευάγγελου Καπετάνιου, της Γενικής Γραμματέως Πολιτισμού Μαρίας Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη, καθώς και της αρμόδιας Διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, Στέλλας Χρυσουλάκη.

Περισσότερα…