Συσκέψεις για την ασφάλεια των λουομένων

Δύο συσκέψεις σχετικές με την ασφάλεια των λουομένων στις παραλίες είχε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Η πρώτη συνάντηση έγινε με την Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΣΝΕ) και η δεύτερη με τον Σύνδεσμο Προπονητών θαλασσίου σκι. Και στις δύο συσκέψεις συμμετείχε ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Safe Water Sports Παναγιώτης Πασχαλάκης.
Ο πρόεδρος της ΕΣΝΕ, Μάριος Μυρωνάκης και ο Γραμματέας Παύλος Λιτινάκης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του υπουργού να επικαιροποιηθεί το ΠΔ 23/2000, διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται. Οι εκπρόσωποι της ΕΣΝΕ ζήτησαν να προχωρήσει κανονικά η αλλαγή του ΠΔ και να μην υπάρξουν περεταίρω καθυστερήσεις σε μια διαδικασία που εκκρεμεί από το 2000.
Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η επικαιροποίηση γίνεται με γνώμονα την ενίσχυση της ασφάλειας των λουομένων, ότι η διαδικασία είναι στο τελικό στάδιο των υπογραφών και ότι δεν προβλέπονται καθυστερήσεις.
Στη σύσκεψη με τους προπονητές Θαλασσίου Σκι, ο πρόεδρος Συνδέσμου Σωτήρης Κύπριος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπει την οργάνωση και λειτουργία των θαλασσίων σπορ. Επιπλέον αναφέρθηκε και στο αίτημα του κλάδου για τη μείωση των μισθωμάτων των θαλασσίων χώρων που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες των θαλασσίων μέσων αναψυχής.
Τόσο οι εκπρόσωποι της ΕΣΝΕ όσο και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών θαλασσίου σκι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επίβλεψη των παραλιών και των θαλάσσιων χώρων, από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές, επίβλεψη η οποία, όπως ανέφεραν, εντάθηκε δραστικά φέτος το καλοκαίρι. Επίσης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη λειτουργία της εφαρμογής του Safe Water Sports, η οποία επιτρέπει σε όλους τους χρήστες φορητών συσκευών να έχουν πάσης φύσεως πληροφορίες γύρω από την ασφάλεια και τη λειτουργία όλων των παραλιών της Ελλάδας.

Περισσότερα…