Προς τους συναρμόδιους Υπουργούς κα. Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Το τμήμα της Εθνικής οδού Αντιρρίου – Μενιδίου, Αιτωλοακαρνανίας που βρίσκεται στα όρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει να συντηρηθεί πάνω από δέκα χρόνια. Είναι γνωστό ότι ο δρόμος αυτός έχει υπερβολικό φορτίο ιδιαίτερα βαρέων οχημάτων λόγω και της διακίνησης αλβανικών οχημάτων. Η σημερινή κατάσταση του δρόμου αυτού δεν είναι απλώς απαράδεκτη είναι λίαν επικίνδυνη. Τα τροχαία ατυχήματα σε αναλογία με οποιαδήποτε άλλη περιοχή φιγουράρουν τραγικά στην πρώτη θέση.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός  ακόμα και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα χρειαστούν 3-4 χρόνια. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση χωρίς να υπάρξουν κάποια μέτρα συντήρησης αυτού του δρόμου. Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν μέτρα συντήρησης είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και φαινόμενα διακοπής της συγκοινωνίας ενός δρόμου που είναι τμήμα της πύλης εισόδου της Ελλάδας στη Δυτική Ευρώπη και τανάπαλιν.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει υποβάλλει επείγον αίτημα για την εξασφάλιση πιστώσεων ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου άμεσα να προχωρήσουν έργα συντήρησης του οδοστρώματος, ενός οδοστρώματος που στα περισσότερα σημεία του θυμίζει σκαμμένη γη με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των οχημάτων.

Ερωτούνται οι  κ.κ. Υπουργοί

Σε τι άμεσα μέτρα και σε ποιες αποφάσεις θα προβείτε ώστε να εξασφαλιστούν οι πιστώσεις αυτές που αποτελούν ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας για την ασφάλεια της ζωής των διερχομένων;

 

 

Ο Ερωτών Βουλευτής,

Παναγιώτης Κουρουμπλής