Συνάντηση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (Ι.Σ.Α.) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ).

O Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα με το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ). Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου εξέθεσαν στον Υπουργό τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων η άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό και η  επιδότηση της επιχειρηματικότητας των νέων ιατρών μέσω του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ότι έχει ήδη δώσει οδηγία στον ΑΣΕΠ για  την ενεργοποίηση παλαιότερων διαγωνισμών με σκοπό την πρόσληψη 1.000 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων ενώ μίλησε και για σταδιακή πρόσληψη επικουρικού ιατρικού προσωπικού. Ως προς το δεύτερο αίτημα του ιατρικού συλλόγου ανέφερε πως θα μελετηθεί σε εύλογο χρόνο σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου.

Εν συνεχεία ο Υπουργός δήλωσε ότι θα διαμορφωθεί ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο στο χώρο της Υγείας, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς χωρίς να προβεί σε ενέργειες αιφνιδιασμού. Κάλεσε δε τους φορείς του ιατρικού κόσμου  να συνδράμουν στην προσπάθεια ενοποίησης των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και νέου «taxis» στο χώρο της υγείας.
«Πρώτη προτεραιότητα είναι η υγεία των πολιτών. Θα αγωνιστώ παράλληλα και για την αξιοπρέπεια του κλάδου των ιατρών, αλλά όπου εντοπίζεται διαφθορά θα είμαι αμείλικτος», τόνισε ο Υπουργός.

«Από την πρώτη συνομιλία με τον Υπουργό καταγράφουμε θετικό πρόσημο» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ).

Οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν τον Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μεταξύ των οποίων η ένταξη στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση των αναλωσίμων που απαιτούνται για τη ρύθμιση του διαβήτη, η έλλειψη διαβητολογικών κέντρων ή ιατρείων σε ορισμένα  Νοσοκομεία της χώρας και ειδικότερα της Περιφέρειας, το ποσοστό συμμετοχής στην ινσουλίνη για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 καθώς και η καθυστέρηση αποζημίωσης από τον ασφαλιστικό φορέα των ατόμων  με σακχαρώδη διαβήτη που κάνουν χρήση της αντλίας έγχυσης ινσουλίνης.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει άμεσα τα αιτήματα της Ομοσπονδίας και θα ακολουθήσει νέα συνάντηση.