Συνάντηση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή με εκπροσώπους της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας. Οι ίδιοι έθεσαν στον Υπουργό το ζήτημα που έχει ανακύψει μετά την τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης ΔΥΓ/2010 (περί κριτηρίων χορήγησης αδειών σκοπιμότητας ιατρικών μηχανημάτων που εκπέμπουν ιοντίζουσες και μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες) και την κατάργηση μόνο των πληθυσμιακών κριτήριων με αποτέλεσμα να παρατηρείται αλματώδης αύξηση του αριθμού των χορηγούμενων αδειών σκοπιμότητας. Ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει με προσοχή το ζήτημα.

Στη συνέχεια ο Υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών. Κύριο αίτημά τους είναι η απόσυρση του άρθρου 32 «Περί αδειών οδοντοτεχνικών εργαστηρίων» του νόμου  4316/2014, καθόσον όπως τόνισαν οι ίδιοι, με το άρθρο αυτό θίγονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αδειούχων οδοντοτεχνιτών. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το αίτημά τους.