Συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή με το Δ.Σ. της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας

Συνάντηση Εργασίας με το Δ.Σ. της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας, πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρουσία του Γ.Γ. κ. Ιωάννη Θεοτοκά. Την Ένωση εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρος κ. Νίκος Βουγιούκας, ο Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Ξηραδάκης, η Ταμίας κα Κατερίνα Φίτσιου και τα μέλη του Δ.Σ. Γιώργος Λάιος, Κώστας Ιωάννου και Αντώνης Λαμνίδης.

Ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε τη θέση του Υπουργείου για στήριξη της Ποντοπόρου Ναυτιλίας σε κάθε επίπεδο και τόνισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσει με τους αρμόδιους Επιτρόπους τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το 2012 με την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης ανέπτυξαν την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της χρηματοδότησης της ναυτιλίας παγκοσμίως και στα σύγχρονα ρυθμιστικά πλαίσια. Επισημάνθηκε η αξία της τεχνογνωσίας που έχει δημιουργηθεί στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση τα τελευταία 50 χρόνια. Οι εκπρόσωποι της Ένωσης περιέγραψαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και που πιθανόν να επηρεάσουν την πορεία της Ελληνικής ναυτιλίας στο μέλλον. Ιδιαίτερα τόνισαν τη χρησιμότητα που θα είχε η Ελληνική κυβέρνηση να φροντίσει να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα φιλικό περιβάλλον, ώστε μια Τράπεζα να μπορεί να έρθει στη χώρα και να προχωρήσει σε επενδυτικό έργο. Αναφέρθηκαν στην παροχή κινήτρων και υποδείξεων προς τους τυχόν φορείς νέων επενδύσεων και σημείωσαν ότι η Ένωση μπορεί να προσφέρει την πολύτιμη τεχνογνωσία της με σκοπό την επιτυχή ολοκλήρωση των κυβερνητικών στόχων προς ανάπτυξη της ναυτιλιακής αγοράς της χώρας.

Ο Υπουργός ζήτησε από τα στελέχη της Ένωσης, η οποία παραδοσιακά στηρίζει την Ελληνική Ναυτιλία, προτάσεις για την περαιτέρω στήριξη του κλάδου σε αυτή την περίοδο οικονομικής κρίσης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν και νέα συνάντηση το προσεχές χρονικό διάστημα.