Συνάντηση του Υπουργού ΕΣΔΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣΔΑ και οι προωθούμενες διατάξεις αυτού, οι οποίες έρχονται να επιλύσουν χρόνια θεσμικά και οργανωτικού τύπου ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Μπουτάρης ζήτησε παράλληλα τη συνδρομή του Υπουργού τόσο στο ζήτημα της κατασκευής παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην επιτάχυνση των διαδικασιών για αντικατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων του δήμου Θεσσαλονίκης με ηλεκτρικά καθώς και τη δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην πόλη.

Ο κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε τον κ. Μπουτάρη ότι χθες το πολυνομοσχέδιο πέρασε από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕ.Ν.Ε). Εν συνεχεία ανέφερε ότι ασχολείται εντατικά σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας με το ζήτημα της δημιουργίας παιδιατρικού νοσοκομείου, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας των παιδιών στη Βόρεια Ελλάδα. Για το θέμα της αντικατάστασης των δημοτικών αυτοκινήτων με ηλεκτρικά, ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα με προσοχή σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο.