Συνάντηση του ΥΠΕΣΔΑ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον επικεφαλής της Ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Gianni Pittella

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, η συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον επικεφαλής της Ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Gianni Pittella.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα Δημοκρατίας στην Ευρώπη και όχι μόνο, ενώ οι δύο πολιτικοί δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή τους προς το γαλλικό λαό για την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας (μέχρι την ώρα της συνάντησης δεν είχαν λάβει χώρα τα αναπάντεχα και συνταρακτικά γεγονότα στην Τουρκία). Ο υπουργός σημείωσε  ότι αυτό το δραματικό γεγονός, που επαναλαμβάνεται στη Γαλλία, πληγώνει τη Δημοκρατία, την ελευθερία, τις αξίες με τις οποίες χτίστηκε το ευρωπαϊκό όραμα.

Στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε, συζήτησαν τη θέση Ελλάδας και Ιταλίας στο ευρωπαϊκό  γίγνεσθαι, καθώς και το ρόλο των προοδευτικών δυνάμεων στη δημιουργία προοπτικής για Αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη στην Ευρώπη.