Συνάντηση του ΥΝΑΝΠ Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Δήμαρχο Καλαμάτας

Την αποπεράτωση των διαδικασιών για το υδατοδρόμιο της Καλαμάτας και μια σειρά άλλων ζητημάτων έθεσε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Ο κ. Νίκας πρότεινε τη μεταστέγαση του Λιμεναρχείου σε γειτονικό, νεότερο κτίριο ώστε ο Δήμος να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες επισκευής του παλαιού κτιρίου. Επιπλέον έθεσε το ζήτημα της αξιοποίησης κάποιων χώρων της ΧΖΛ, χωρίς να υπάρχει, όπως είπε, θέμα σύγκρουσης με το MASTER PLAN, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας με μικροπαρεμβάσεις, όπως η δημιουργία ποδηλατόδρομου. Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα να αξιοποιηθεί το λιμάνι της Καλαμάτας για τον ελλιμενισμό Mega Yachts.
O κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι η πορεία των υδατοδρομίων προχωρεί ομαλά, ζήτησε από υπηρεσιακούς διευκρινίσεις για τα δύο κτίρια στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Νίκας, ώστε να προχωρήσει το θέμα, ενώ επισήμανε ότι για να προχωρήσει η αξιοποίηση του λιμανιού της Καλαμάτας με τον ελλιμενισμό Mega Yachts, είναι απαραίτητο να βρεθεί επενδυτής.

Περισσότερα…