Συνάντηση του ΥΝΑΝΠ Π. Κουρουμπλή με τον Δήμαρχο Κάτω Αχαΐας Χρ. Νικολάου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Χρήστο Νικολάου, είχε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στη συνάντηση ήταν παρόντες, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κ. Νικολάου έθεσε στον Υπουργό ζητήματα που αφορούν την εκβάθυνση του Λιμανιού των Αλυκών, γιατί παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο καΐκια να «κολλάνε» στο βυθό, όπου έχουν κατακαθίσει φερτά υλικά. Συζητήθηκε ακόμη η σύσταση φορέα διαχείρισης του λιμανιού και η προοπτική να παραχωρηθούν στο Δήμο τμήμα της ευρύτερης ζώνης γύρω από το λιμένα που δεν χρησιμοποιούνται, και θα μπορούσαν να παραχωρηθούν στο Δήμο για αξιοποίηση.
Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την πλήρη του υποστήριξη στο αίτημα των αλιέων για εκβάθυνση του λιμανιού, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, στον οποίον εντάσσεται η αλιεία και έδωσε οδηγίες για την διευθέτηση και αυτού και των άλλων αιτημάτων, με τρόπο ώστε να παρακαμφθούν τυχόν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Περισσότερα…