Συνάντηση του Π. Κουρουμπλή με το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, «Ο Άγιος Νικόλαος»

Συνάντηση με το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, «Ο Άγιος Νικόλαος», πραγματοποίησε σήμερα, ο ανεξάρτητος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου εξέθεσαν τα μείζονα ζητήματα του κλάδου τους, μεταξύ των οποίων, η εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η θέσπιση ηλεκτρονικών μητρώων στο ναυτικό επάγγελμα, καθώς επίσης η τήρηση του ωραρίου εργασίας αλλά και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης εντός των πλοίων. Επεσήμαναν δε, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων. Ταυτόχρονα υπογράμμισαν, ότι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Έλληνες ναυτικοί, έρχονται να προστεθούν και άλλα που γεννήθηκαν εν μέσω πανδημίας, ζητώντας την κατάργηση των απολύσεων των νοσούντων ναυτικών, τη δέσμευση των εταιρειών για την επιστροφή τους και την πρόβλεψη χορήγησης επιδόματος, για τις ημέρες νόσησης. Τέλος, οι εκπρόσωποι, ζήτησαν από τον πρώην Υπουργό τη στήριξή του, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ένταξη του Σωματείου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων «Ο Άγιος Νικόλαος», στην ΠΝΟ.

Ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι η χώρα μας οφείλει πολλά στους ναυτικούς, καθώς εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, με κίνδυνο, πολλές φορές, της ζωής τους και μακριά από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Ο πρώην Υπουργός δεσμεύτηκε, ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, για τη μέγιστη δυνατή επίλυση των καίριων αυτών ζητημάτων και ότι θα συνηγορήσει προς την ΠΝΟ για την ένταξη του Σωματείου στην ως άνω Ομοσπονδία.