Συνάντηση Π. Κουρουμπλή με την Πακιστανική κοινότητα που στάθηκε στο πλευρό των πληγέντων στην Μάνδρα Αττικής

Τον πρόεδρο της Πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα Javied Aslam και τους Πακιστανούς μετανάστες που έσπευσαν να βοηθήσουν τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, μετά την κακοκαιρία της 15ης Νοεμβρίου, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Υπουργός ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το εθελοντικό τους έργο.

Όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής, η συμπεριφορά των Πακιστανών μεταναστών «χτυπάει το ρατσισμό και δείχνει ότι υπάρχει ανθρώπινη αλληλεγγύη. Όπως ο Ελληνικός Λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία σέβεται τους ανθρώπους που ήρθαν στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή έτσι κι εσείς δείχνετε ότι σέβεστε αυτή τη σχέση και είναι πολύ σημαντικό να χτίζονται έτσι οι ανθρώπινες σχέσεις, πάνω σε ένα τέτοιο αμοιβαίο σεβασμό. Γι αυτό θέλω ειλικρινά να σας ευχαριστήσω», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο κ. Javied Aslam δήλωσε ότι οι ομοεθνείς μετανάστες πήγαν για να βοηθήσουν και όχι για να κερδίσουν κάτι ούτε επειδή κάποιοι άλλοι τους είπαν. Πρόσθεσε ότι αύριο Σάββατο, περίπου 100 μέλη της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα θα πάνε πάλι στην Μάνδρα με λεωφορείο για να βοηθήσουν εθελοντικά στην αποκατάσταση των ζημιών. Είπε ακόμα ότι στο Κρυονέρι οι Πακιστανοί εθελοντές έσωσαν δύο ζευγάρια από τις πυρκαγιές και εκεί οι πακιστανική κοινότητα θρήνησε θύματα. «Σαν άνθρωποι από εσάς μαθαίνουμε και εσείς από εμάς. Τα παιδιά μας αφήσανε δουλειές και μεροκάματα και με χαρά πήγαν να βοηθήσουν. Θεωρούμε ότι ο Έλληνας δεν είναι ρατσιστής ούτε φασίστας. Έχει ανθρωπιά αγάπη και ειρήνη. Εμείς δεν πιστεύουμε στο μίσος και στη βία, παρά το ότι υφιστάμεθα ρατσιστική βία κάποιες φορές. Εμείς πιστεύουμε στη δουλειά και στην αγάπη. Μπορούμε να σπάσουμε έτσι το φασισμό και το ρατσισμό», κατέληξε ο κ. Javied Aslam.

Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε εξαιρετικά καλή την πρωτοβουλία της πακιστανικής κοινότητας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα έχει θετικό απόηχο στην ψυχή του Ελληνικού Λαού.

Περισσότερα…