Από τη σημερινή μου τοποθέτηση, στην εκπομπή του Βαγγέλη Γιακουμή, στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9
✓Η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός πατριωτικού μετώπου, δεν είναι στις επιλογές της Ελληνικής κυβέρνησης κι αποδεικνύεται, με την πρωτοβουλία της να στείλει οπλισμό στην Ουκρανία, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των ελληνικών κομμάτων και απόφαση των θεσμικών οργάνων της χώρας μας.
✓Σωστά μιλάμε για τον αναθεωρητισμό της Ρωσίας και η Ελλάδα συνυπογράφει τις κυρώσεις, ξεχάστηκε όμως, εδώ κι έναν χρόνο, το αφήγημα που ακούγαμε σε κάθε Σύνοδο Κορυφής, από τα ΜΜΕ, περί επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας, που έχει παραβιάσει, εδώ και 50 χρόνια, το 40% της Κύπρου. Θεωρώ πως τώρα είναι μία μεγάλη ευκαιρία της κυβέρνησης – σε συνεννόηση με την αντιπολίτευση – να απειλήσει με βέτο την Τουρκία, τη στιγμή που απειλείται η κυριαρχία των νησιών μας, ώστε να είναι ίση η μεταχείριση προς τους αναθεωρητές.
✓Το μόνο αποτέλεσμα αυτής της προβλεπόμενης στάσης αυτοπειθαρχημένου συμμάχου που εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης, είναι να καταστρέψουμε μια διαχρονικά καλή σχέση με ένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που παίζει σημαντικό ρόλο στην περιοχή μας και παγκόσμια. Κι αυτή είναι η Ρωσία.
✓Κατανοώ το αίσθημα αυτοσυντήρησης του κάθε κόμματος και προεκλογικά ο καθένας θα δουλέψει για τα μεγαλύτερα δυνατά ποσοστά. Αμέσως μετά τις εκλογές όμως και από τη στιγμή που το αποτέλεσμα θα μπορέσει να σηματοδοτήσει συγκυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων, μιλάμε για ιστορική ευθύνη του κάθε κόμματος και της ηγεσίας του. Η δημοκρατική παράταξη οφείλει να έχει ζωντανή μνήμη για το πώς πλήρωσε ο ελληνικός λαός, το μονοκομματικό κράτος της Δεξιάς.
✓ Επιτέλους, η Δικαιοσύνη άνοιξε τα μάτια της κι είδε την περίπτωση της δολοφονίας, του αγωνιστή της κοινωνίας και της δημοκρατίας, Σήφη Βαλυράκη.