Η κυβέρνηση έχει αδειάσει από πολιτικό κεφάλαιο, το φθινόπωρο οι εκλογές

Στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, τοποθετήθηκε ο πρώην Υπουργός και ανεξάρτητος Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να ωραιοποιήσει τις καταστάσεις για να μην αποδειχθούν οι προεκλογικές υποσχέσεις, φρούδες ελπίδες, για να μην πω μεγάλα και εκκωφαντικά ψέματα», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής, σε συνέχεια της συζήτησης, για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του, στην Αιτωλοακαρνανία και των συζητήσεων με ενδιαφερόμενους επενδυτές, ανέφερε ότι το μεγάλο πρόβλημα, αυτή τη στιγμή, είναι η ανυπαρξία δικτύου, δεδομένου ότι υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τομέα αυτό και έτοιμες επενδύσεις που αναζητούν σύνδεση με δίκτυο.

Αναφορικά με το ζήτημα των εκλογών, ο κ. Κουρουμπλής εκτίμησε ότι με όσα έχουν προηγηθεί, θα πάμε σε εκλογές το φθινόπωρο. «Δεν μπορεί να σταθεί αυτή η κυβέρνηση πλέον, δεν έχει αντοχές, έχει εντελώς αδειάσει από πολιτικό κεφάλαιο και ως εκ τούτου θα οδηγηθούμε σε εκλογές» δήλωσε και τόνισε: «Το ζήτημα όμως, είναι, σε ποιο καθεστώς θα διεξαχθούν αυτές οι εκλογές, καθώς μιλάμε για μία καθεστωτική κυβέρνηση, η οποία προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, με τον τρόπο διαχείρισης των ΜΜΕ. Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΕΣΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει τηλεοπτικό χρόνο το πολύ 10%, αυτό είναι δημοκρατία; αυτό είναι «δημοκρατορία μητσοτακέϊκη…είναι αδιανόητος αυτός ο αποκλεισμός, είναι αδιανόητο το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 108η θέση παγκοσμίως σε ότι αφορά στην ελευθερία του τύπου. Σε αυτή την κατάσταση θα γίνουν εκλογές; αυτές θα είναι οι εκλογές βίας και νοθείας του 1961. Αν δεν εξασφαλιστεί μία πραγματικά αναλογική εκπροσώπηση όλων των κομμάτων, θα υπάρξει κατά την άποψή μου βιασμός της βούλησης του λαού, αν συνεχιστεί αυτό το καθεστώς και το λέω μετά λόγου γνώσεως».

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη ΝΔ πάλι πρώτο κόμμα, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «δεν θα μπω στη λογική ότι οι δημοσκοπήσεις είναι όλες στημένες, υπάρχει όμως μία πραγματικότητα που έχει σχέση με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπου ενώ υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που δεν τοποθετείται δημόσια υπέρ του, τον ψηφίζουν στην κάλπη κι αυτό φάνηκε στις ευρωεκλογές, όπου το ποσοστό αυξήθηκε, μέσα σε ένα μήνα, κατά 8 μονάδες και κανείς δεν το πίστευε. Με όλες αυτές τις ληστρικές επιθέσεις που βιώνουν τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης, των μισθωτών, των χαμηλοσυνταξιούχων και των χαμηλόμισθων, που έχασαν τουλάχιστον 20%, δημιουργείται ένα ασφυκτικό περιβάλλον. Ο ίδιος ο κ. Ζαγορίτης, Προέδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, του Συνηγόρου του Καταναλωτή, μίλησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τον ληστρικό τρόπο που χρησιμοποιήθηκε η απαράδεκτη ρήτρα αναπροσαρμογής από τους παρόχους ρεύματος και ακόμη δεν έχει παρέμβει κανένας εισαγγελέας για το θέμα. Δεν πιστεύω ότι από τις δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που ζουν αυτόν τον Γολγοθά και βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, το ποσοστό που πρόσκειται στη ΝΔ, θα ψηφίσει πάλι ΝΔ».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Κουρουμπλής υπενθύμισε το γεγονός ότι καμία κυβέρνηση μετά το 1981 δεν κατάφερε να συγκεντρώσει και να αφήσει αποθεματικό όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που παρέδωσε το αποθεματικό των 37 δις ευρώ και έκανε αναφορά στα δάνεια των πολιτικών και την άρνηση τους να ελεγχθούν, αν αυτά εξυπηρετούνται και με ποιον τρόπο.