Όταν βρίσκεσαι σε πολιτική κατάρρευση, βρίσκεσαι σε μια άλλη σφαίρα αντίληψης και δεν έχεις καμία επαφή με την κοινωνία.
Στην Ελλάδα παίζεται ένα παιχνίδι αισχροκέρδειας κι όχι κερδοσκοπίας, αποδεικνύεται από ανεξάρτητους αναλυτές, και το παραμύθι της κυβέρνησης ότι όλα οφείλονται στην εισαγόμενη ακρίβεια, δεν είναι πλέον πιστευτό. Ο Πρωθυπουργός μπορεί κάλλιστα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, διότι η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί πλέον να αντέξει αυτό το μαρτύριο, ύστερα από 11 χρόνια οικονομικής κρίσης.
Από το 2015 έως το 2019 δεν προέκυψε ούτε 1 ευρώ αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η ελληνική κοινωνία καλείται να πληρώσει το τίμημα της αύξησης της χρηματιστηριακής αξίας της ΔΕΗ, τα χαρακτηριστικά της ρήτρας επαναπροσδιορίστηκαν νομοθετικά το 2020 και η αδιαφάνεια της ρήτρας καταγγέλλεται από όλους τους αρμόδιους φορείς.
Η λογική με την οποία η κυβέρνηση προσεγγίζει την τραγική κατάσταση που ζει η ελληνική κοινωνία είναι επιδερμική γιατί δεν τολμά να παρέμβει ουσιαστικά και να συγκρουστεί με τις τέσσερις οικογένειες που διαχειρίζονται την εμπορία του ηλεκτρικού ρεύματος.
Η κυβέρνηση καλείται να πάρει άμεσα αποφασιστικά μέτρα. Αν δεν το τολμήσει, η κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι εκρηκτική. Ο κόσμος θα αναγκαστεί να βγεί στο δρόμο.
Δεν αντέχει άλλο.