Στις “Παρεμβάσεις” της τηλεόρασης του Bluesky

αναθεωρητισμός, μία εισβολή, μία παράνομη κατάσταση. Η Ελλάδα ζει εδώ και 50 χρόνια αυτό τον αναθεωρητισμό, ενώ η Ευρώπη αδιαφορεί. Μέχρι πριν από 8 μήνες, κάθε φορά που γινόταν Σύνοδος Κορυφής, η κυβέρνηση έλεγε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία κι αυτό τώρα ξεχάστηκε. Αφού η Τουρκία βάζει βέτο για τις χώρες αυτές, η Ελλάδα, γιατί δεν βάζει βέτο στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εάν δεν υπάρξουν ίδιες κυρώσεις και για την Τουρκία;

Η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή, έχει μία καθοδική πορεία και βάσει των δημοσκοπήσεων βρίσκεται στο 28%. Κανένα κόμμα που έχασε τις εκλογές, στις επόμενες εκλογές, δεν έπεσε κάτω από το ποσοστό αυτό, αλλά θεωρώ ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι 32% και πάνω.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε τον Ιανουάριο ότι η ακρίβεια θα έχει ορίζοντα τριών-τεσσάρων μηνών, όμως θα έχει μεγάλη διάρκεια και δυστυχώς αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση επιδερμικά. Τα επιδόματα των 600 ευρώ ανά νοικοκυριό είναι μια πολιτική απάτη, αφού θα τα πάρουν απειροελάχιστοι. Ο κόσμος υποφέρει από αυτήν την κατάσταση και η κυβέρνηση πιστεύω ότι έχασε τον έλεγχο και δεν θα μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, εάν δεν προχωρήσει σε βαθιές τομές στο σύστημα αυτό. Κρίσιμο θέμα επίσης είναι ότι δεν τολμάει να μειώσει τους ειδικούς φόρους και τον ΦΠΑ στα καύσιμα, όπως έχουν κάνει κι άλλες χώρες στην Ευρώπη.

Η Τράπεζα της Ελλάδος διαψεύδει τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών, που υποστήριξαν ότι το 50% των καταθέσεων το διάστημα 2020-2021, αφορά σε νοικοκυριά, καθώς σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, οι άνθρωποι που έχουν καταθέσεις κάτω από 5.000 ευρώ είναι 4.500.000, δηλαδή μπορεί να έχουν και 300, ή 200 ευρώ ή 500 ευρώ και μόλις 84 καταθέσεις είναι που έχουν πάνω από 10.000.000 ευρώ.

Η κατάσταση με τα τρόφιμα είναι πάρα πολύ δύσκολη, εντείνεται ο περιορισμός της ποιότητας που μπορεί να έχει ένα νοικοκυριό και ο κόσμος αρχίζει να πεινάει.

Κάνω έκκληση στον κ. Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, να αποδεχτεί το αίτημα του Προέδρου των εθελοντών πυροσβεστών, οι οποίοι είναι 4.000 φέτος και να δεχθεί να τους συναντήσει.

Οι εκλογές, μόλις γίνουν, θα ορίσουν και το πλαίσιο συνεργασίας. Έχω όμως το δικαίωμα να πω, καθώς ανδρώθηκα μέσα σε αυτό τον χώρο, ότι ο άνθρωπος που έδωσε όλο το περιεχόμενο στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και το ’89 που τον δίκασε και η Αριστερά και η Δεξιά, δεν είπε κουβέντα για την Αριστερά, αλλά δήλωσε ρητά ότι ο πολιτικός μας αντίπαλος είναι πάντα  η Δεξιά, τελεία και παύλα.