Στήριξη της ανταγωνιστικότητας της Ναυτιλίας και επαγγελματικό προσανατολισμό προς το ναυτικό επάγγελμα ζήτησε ο ΥΝΑΝΠ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ, στη Βαλέτα, της Μάλτας

Τη σημασία της Ναυτιλίας στην οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών στη Βαλέτα, της Μάλτας.

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων της ΕΕ προς το ναυτικό επάγγελμα, ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ακόμα ότι η συμπερίληψη της Νησιωτικής Πολιτικής στη Διακήρυξη της Μάλτας ανοίγει το δρόμο για σοβαρή ευρωπαϊκή νησιωτική πολιτική, ώστε οι κάτοικοι των νησιών των ευρωπαϊκών χωρών να νιώσουν ότι είναι Ευρωπαίοι πολίτες.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής Ναυτιλίας, αλλά πάντα σε συνδυασμό με την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος.