Στην Κάλυμνο ο τ.Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής

Σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 επισκέφτηκε την Κάλυμνο ο Βουλευτής, τέως Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την παραμονή του στην Κάλυμνο επισκέφτηκε τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, το Νοσοκομείο, το Αστυνομικό Τμήμα, το Λιμεναρχείο και το Δημαρχείο.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr από τις επισκέψεις του στο Δημαρχείο, όπου τον υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Μικές Ρήγας, λόγω απουσίας του Δημάρχου,στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και τέλος στην Ακαδημία ΕΝ αφού επί Υπουργίας του ψηφίσθηκε η ίδρυση της. Στο Δημαρχείο συναντήθηκε και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή:

“Εγώ όπως ξέρετε τώρα έρχομαι με μια νέα ιδιότητα: του υποψήφιου Ευρωβουλευτή. Χθες ήμουνα στο Μεγανήσι, στη Λευκάδα, σήμερα εδώ, το απόγευμα θα είμαστε στη Λέρο. Το νησί αυτό είναι ένα νησί που, νομίζω η κυβέρνηση συνολικά, έχει εκδηλώσει με τον πιο εύγλωττο τρόπο το ενδιαφέρον της, όχι μόνο για το ζήτημα της Ακαδημίας που ήταν κι αυτό ένα διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που όμως ποτέ δεν πάρθηκε πρωτοβουλία να υλοποιηθεί, αλλά και το μεταφορικό ισοδύναμο, αλλά και άλλα ζητήματα που κατά καιρούς έχει θέσει και η σημερινή δημοτική αρχή και η προηγούμενη δημοτική αρχή, Εγώ θα έλεγα το εξής: ότι το συλλογικό ενδιαφέρον πολλών παραγόντων υπήρξε διαχρονικό, άλλωστε είναι γνωστό ότι ήταν τέτοιο αίτημα, αλλά η κυβέρνηση αυτή και στην περίοδο που ήμουν εγώ υπουργός με τον Νεκτάριο στο Υφυπουργείο και από τη στιγμή που έφυγα εγώ, και ο πρωθυπουργός βεβαίως ήταν το επιστέγασμα το ότι ήρθε εδώ και έδωσε οδηγίες. Εκείνο που πρέπει να ειπωθεί όμως που είναι εξαιρετικά χρήσιμο, είναι ένα παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκε αυτή η προσπάθεια.

Θα πω κι εγώ κάτι που μου είπε ο Τσίπρας μια μέρα που ήμασταν στο Λαύριο και είχαμε στη σύσκεψη να κάνουμε ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο παρά την Αττική Οδό και μου είπε «άσε να κάνουμε και κανά έργο την επόμενη τετραετία», οπότε τώρα η επόμενη τετραετία θα είναι πρώτη προτεραιότητα και για την κυβέρνηση κι εγώ θέλω να σας δηλώσω ότι θα το στηρίξουμε και ο Νεκτάριος που είναι εδώ αλλά και ο αναπληρωτής Υπουργός, αλλά και –πιστεύω- όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ, θα το στηρίξουμε και θα ‘ρθούμε να το εγκαινιάσουμε. Άλλωστε τώρα είναι πιο εύκολο να γίνει. Έγινε η αρχή, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση, έχουμε σχολή να λειτουργεί, νομίζω η επόμενη φάση θα είναι πιο εύκολη.”

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΜΕΑ

“Υπάρχει η κινητήρια δύναμη εδώ, της θέλησης, επειδή τίποτα δεν πέφτει από τον ουρανό. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Να το δείξουμε λίγο; Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο με τον οποίο με συνδέουν πολλά χρόνια συνεργασίας, θέλω να συγχαρώ τον ίδιο, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους γιατί πραγματικά αυτή η μονάδα εδώ, σ’ ένα μικρό νησί, θέλει πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια για να αποκτήσει (κράτησέ το λίγο… ε Ευρυδίκη). Πραγματικά, εγώ θέλω και το πιστεύω και το λέω πάντα ότι σε κάθε περιοχή μια τέτοια μονάδα είναι το κοινωνικό πρόσωπο όλης της κοινωνίας. Γι’ αυτό θεωρώ ότι όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του –δεν είναι πάντα οικονομικοί οι λόγοι- το ενδιαφέρον του πρέπει να εκδηλώνει, την αγάπη του και την υποστήριξη την ηθική που έχουν ανάγκη αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται σ’ αυτό το κοινωνικό εργαστήρι.”

ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Τελικά, η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει ότι όταν υπάρχει βούληση να γίνουν κάποια πράγματα και καλή διάθεση από όλους –γιατί δεν είναι έργο ενός ή δύο ανθρώπων- το να στήσεις, να ψηφίσεις, να υλοποιήσεις και να λειτουργήσεις ένα τέτοιο Κέντρο. Χρειάζονται πολλοί παράγοντες να συνυπάρξουν, να συνεργαστούν, και νομίζω ότι αυτό επετεύχθη εδώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ
“Κοιτάξτε, είναι εύστοχο το ερώτημα και πολλές φορές πολλοί άνθρωποι, και καλοπροαίρετα, έχουν την απορία γιατί. Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι όλα στη ζωή έχουν ένα κύκλο. Εγώ ήμουν βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας για τέσσερις περιόδους, ήμουν ένας άνθρωπος που είχα πολύ καλές σχέσεις με την πατρίδα μου. Θα μπορούσα να ξαναβγώ βουλευτής, αποφάσισα να πολιτευτώ στη Β’ Αθηνών γιατί θεωρώ ότι μια καινούρια προσπάθεια σε αναγεννά, σου δίνει νέες διαθέσεις, σου απελευθερώνει δυνάμεις από τα κοιτάσματα και τα αποθέματα της ψυχής που έχει ο κάθε άνθρωπος. Λοιπόν, μου ζήτησε ο πρωθυπουργός να λάβω μέρος σ’ αυτή την αναμέτρηση. Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν στην Ευρώπη, πιστεύω σε μια Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης, αλλά μια Ευρώπη του κοινωνικού κράτους, μια Ευρώπη που θα καταπολεμά τις κοινωνικές διακρίσεις και θα οικοδομεί ένα κράτος βιοκεντρικό χωρίς ρατσισμούς και αποκλεισμούς. Μια Ευρώπη που η όποια ανάπτυξη θα αφορά το σύνολο των ανθρώπων και δεν θα είναι μια ανάπτυξη που θα ξεπερνά και θα αφήνει στην τύχη τους εκατομμύρια ανθρώπους. Και κυρίως αν θέλετε, και μια Ευρώπη που θα εξάγει –ας μου επιτραπεί η έκφραση- την ελπίδα, μπολιάζοντας άλλους λαούς να διεκδικήσουν γι’ αυτήν, δικαιώματα, πιστεύοντας ότι υπάρχει κι ένας καλύτερος δρόμος για τη ζωή τους.
Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη βρίσκεται σ’ ένα κομβικό σημείο. Απειλείται από δυνάμεις που την αιματοκύλισαν ιδιαίτερα στο δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δυνάμεις που απειλούν να επιχωματώσουν στο περιθώριο εκατομμύρια ανθρώπους. Ε, λοιπόν πρέπει να εργαστούμε κάποιοι άνθρωποι ώστε να συγκροτηθεί ένα προοδευτικό, δημοκρατικό, κοινωνικό μέτωπο από σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, αριστερούς, πρασίνους, οικολόγους, όλους εκείνους που πιστεύουμε σε μια Ευρώπη της κοινωνικής δημοκρατίας, να υπάρξει πραγματικά αναχαίτιση του ευρωσκεπτικισμού που απειλεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, και ήθελα λοιπόν με όσα βιώματα έχω και όσες εμπειρίες να λάβω μέρος σ’ αυτή την αναμέτρηση.
Δεν έχει ηγέτες το ψηφοδέλτιο. Το ψηφοδέλτιο έχει ανθρώπους, εργάτες που πρέπει να γυρίσουν όλη την Ελλάδα. Χθες πρέπει να σας πω, ήμουνα στην Πρέβεζα, τη Λευκάδα και το Μεγανήσι και σήμερα είμαι στην Κάλυμνο και στη Λέρο. Θα οργώσω όλη την Ελλάδα γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι όταν ζητάς την ψήφο μιας περιοχής, οφείλεις και να την επισκεφτείς, να μιλήσεις με τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής, να συναντήσεις απλούς ανθρώπους, γιατί μόνο έτσι μπολιάζεις το μυαλό σου με το τι ακριβώς συντελείται, με το γίγνεσθαι δηλαδή το κοινωνικό και το οικονομικό της κάθε περιοχής.”

Περισσότερα…

Η Αργώ της Καλύμνου