Στην ενημερωτική εκπομπή “Ελλάδα News”

Στην ενημερωτική εκπομπή “Ελλάδα News” του Ελλάδα 94,3 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Βούλγαρη

❗Συζητήθηκε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή του Αρείου Πάγου, το θέμα της συλλογικής αγωγής, στην οποία έχουν προχωρήσει, οι καταναλωτικές οργανώσεις, το ΙΝΚΑ και η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος, για να κηρυχθεί παράνομη η  περίφημη ρήτρα αναπροσαρμογής, που κατέκαψε τη ζωή πάρα πολλών νοικοκυριών,  περιορίζοντας, ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα, τα οποία, με βάση την ΕΛΣΤΑΤ, έχουν μειώσει, το τελευταίο εξάμηνο, το 18 έως 28% της αγοραστικής τους δύναμης. Το εκπληκτικό που έμαθα σήμερα, είναι ότι, όσοι έχουν λάβει λογαριασμό από τον Δεκέμβριο, θα υπαχθούν στο μέτρο που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση – 280 εκατ. ευρώ, θα μοιραστούν σε 5 εκατ. νοικοκυριά –  όσοι όμως έχουν υπαχθεί στη ρήτρα από τον Ιανουάριο του 2022, εξαιρούνται και δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ.

 

❗Το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ είναι γενικά μία πονεμένη ιστορία, και με αυτόν τον τρόπο, όπως εξελίσσεται η πολιτική της κυβέρνησης, 1.200 εργαζόμενοι, ένας καθόλου ευκαταφρόνητος αριθμός, που δουλεύουν ως υπερεργολαβικοί εργαζόμενοι,  αλλά και σε διάφορες άλλες μικρές εταιρείες που συσχετίζονται με τις δραστηριότητες της ΛΑΡΚΟ, γιατί έχει εξ όσων γνωρίζω, δραστηριότητες σε 7 περίπου νομούς,  θα βρεθούν σε “κενό αέρος”. Περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει τελικά η κυβέρνηση σήμερα, με όλους αυτούς τους εργαζόμενους έξω από τη Βουλή.

❗Τα εθνικά θέματα πρέπει να προσεγγίζονται με μεγάλη προσοχή, από όλους μας και δεν θα μπω στη λογική, του ποιος είναι καλύτερος πατριώτης, γιατί ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, να του λέει, ότι είναι μακριά από την έννοια του πατριωτισμού και το θεωρώ ντροπή, είναι μεγάλη ντροπή. Το μόνο όπλο που έχει η Ελλάδα, δεν είναι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, με εκείνους που συναγελάζεται ο κ. Μητσοτάκης, αλλά το εσωτερικό μέτωπο. Η αντίληψη της κυβέρνησης, ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη, είναι ένα παραμύθι που το παίζουν εδώ, κατά κόρον, τα ελεγχόμενα και υπαγόμενα, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού μιντιακά συστήματα, δηλ. η ΕΡΤ, το ΑΠΕ και δεν είναι καθόλου τυχαία η παγκόσμια κατάταξη της Ελλάδας στην 108η θέση, σε ό,τι αφορά στην ελευθερία του τύπου. Αυτή τη στιγμή, εκείνο που πρέπει να έχει η Ελλάδα, είναι ένα εσωτερικό μέτωπο, το οποίο η κυβέρνηση αυτή, απεχθάνεται μετά βδελυγμίας και πραγματικά με εντυπωσιάζει. Προσωπικά, δεν περιμένω ειλικρινά, ούτε από τους Ευρωπαίους, ούτε από τους Αμερικανούς να υπερασπιστούν την Ελλάδα, για αυτούς, προέχουν πάντα τα  συμφέροντά τους.  Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς οι Έλληνες, είναι επιτέλους, να διδαχτούμε, ότι όσες φορές υπέστη καταστροφή η πατρίδα μας, ήταν προϊόν διχόνοιας.  Τι θέλει να μας πει ο κ. Μητσοτάκης, ότι θα πάνε τα δικά του τα  παιδιά να πολεμήσουν και τα δικά μας δεν θα πάνε;  Ποιοί υπηρέτησαν τον Ελληνικό Στρατό και ποιοί ήταν αποσπασμένοι, στα γραφεία των Υπουργών;  Αν θέλουν, να κάνουμε μία σύγκριση, που υπηρέτησε το δικό μου παιδί, όντας Υπουργός Εσωτερικών εγώ, και που τα δικά τους παιδιά… Που βρίσκονται αυτοί οι μεγάλοι πατριώτες που ξεσήκωναν τον ελληνικό λαό εναντίον μας και φώναζαν για τις Πρέσπες; Που εξαφανίστηκαν; Ας αφήσουν λοιπόν, τους ψευτοπατριωτισμούς κι ας δούμε πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την πραγματική απειλή της Τουρκίας.