Στην εκπομπή “ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ” του BlueskyTV

Συνέντευξη στην εκπομπή “ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ” του BlueskyTV, με τον Σωτήρη Ξενάκη, τον Νίκο Ελευθερόγλου και τον Γιώργο Καραμέρο.

👉Δεν υπάρχει πλέον δημοσιονομικός χώρος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα, άρα η κυβέρνηση δεν έχει άλλο περιθώριο και δεν προσφέρει καμία προοπτική. Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί με αποφασιστικότητα την ενεργειακή κρίση, ο κόσμος φορτώθηκε ένα πελώριο κόστος, χωρίς να έχει πραγματικές καταναλώσεις και το ίδιο συμβαίνει και στην αύξηση των καυσίμων, που εκτός από τη δυσκολία που φέρνει στην καθημερινή μετακίνηση του κόσμου, επηρεάζει τη μεταφορά των προϊόντων και την παραγωγή. Η αγοραστική δυνατότητα του πολίτη έχει μειωθεί δραματικά και το 47% του συνόλου των εργαζομένων στη χώρα, ζουν με τον κατώτατο μισθό. Η κυβέρνηση δεν παίρνει πρωτοβουλίες για να βοηθήσει πραγματικά τους καταναλωτές, αντιθέτως επιδοτεί πάλι με χρήματα του ελληνικού λαού, εκείνους που γίνονται κάθε μέρα πλουσιότεροι.

👉Από το 1981 μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μόνη, που άφησε αποθεματικό κι όχι καμένη γη. Ο Τσίπρας μάζεψε 37 δις ευρώ, δεν τα σπατάλησε για προεκλογικούς λόγους, θωρακίζοντας τη χώρα οικονομικά. Όταν ανέλαβε το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ, τι αποθεματικό παρέλαβε;
👉Η κυβέρνηση της ΝΔ κρατάει τους Βορειοηπειρώτες ομήρους. Το 2019 ψηφίσαμε την αποκατάσταση των ανασφαλίστων Βορειοηπειρωτών κι εσείς, που ισχυρίζεστε ότι ενδιαφέρεστε, από το 2019 μέχρι σήμερα, δεν μπορείτε να τους δώσετε μια ψευτοσύνταξη που τους την κόψατε το 2012!
👉Στο εργασιακό, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει καμία προστασία των εργαζομένων, ειδικά στο τουριστικά κέντρα που επικρατούν συνθήκες γαλέρας.
👉 Στο θέμα των εξωδικαστικών συμβιβασμών, ενώ ο νόμος έχει ψηφιστεί εδώ και ένα χρόνο, δεν έχουν τακτοποιηθεί ούτε 50 αιτήσεις, με τις τράπεζες να έχουν κατεβάσει το κούρεμα στο 20% από το προβλεπόμενο 50% και άνω.
👉Αυτό που θα συμβεί μετά τις εκλογές θα το ορίσει ο ελληνικός λαός, αν πρέπει να γίνει μία ευρύτερη προοδευτική κυβέρνηση και υπάρξει προγραμματική σύγκλιση, θα πάμε σε αυτό το πλαίσιο. Μπορεί να είναι το ΚΚΕ, μπορεί να είναι το ΚΙΝΑΛ.
Ο ελληνικός λαός ζει μαρτυρικές στιγμές. Όποιος αισθάνεται ότι ζει στον παράδεισο, ας πάει να ψηφίσει πάλι τον Μητσοτάκη