Στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 TV

Για την προκλητική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που διέρρευσε στα ΜΜΕ, με την οποία ανοίγει τον δρόμο στα funds να διενεργούν πλειστηριασμούς σε φτωχούς ιδιοκτήτες ακινήτων, αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός, κατά τη σημερινή του παρουσία στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Κουρουμπλής τονίζει ότι «οι όποιες δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται για λογαριασμό του ελληνικού λαού δεν είναι άκριτες. Η απόφαση του Αρείου Πάγου, αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το δημόσιο αίσθημα διότι έχει επί της ουσίας προαναγγελθεί. Τα ίδια άλλωστε προανήγγειλε, στην ετήσια έκθεσή του και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος».

Ο κ. Κουρουμπλής σε επιπρόσθετη σημερινή του δήλωση υπογραμμίζει ότι «η συγκεκριμένη απόφαση του Αρείου Πάγου, αποτελεί «ταφόπλακα» για περίπου 700.000 ευάλωτους ιδιοκτήτες ακινήτων, που έρχονται αντιμέτωποι με τους δήμιους των πλειστηριασμών. Η ανθρωποκτόνα αυτή απόφαση θα συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή την πλειοψηφία των αξιότιμων κύριων δικαστών. Η ΝΔ, που διαρκώς λέει ψέματα και προσπαθεί να ρίχνει τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εμπαίζει για ακόμη μια φορά τον ελληνικό λαό. Κι αυτό, γιατί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αυτή που το 2020 με τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισε, κατήργησε αυτόματα την προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία διασφαλιζόταν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ας σταματήσουν επιτέλους οι θεομπαίχτες της Μητσοτακικής ΝΔ να λένε ψέματα και να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό που είναι σε απόγνωση».