Στην εκπομπή “Χωρίς χρώμα” του Art TV

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
🇬🇷 Το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν απούσα από τις συναντήσεις για τη Λιβύη, είναι μεγάλη διπλωματική ήττα της χώρας μας και για αυτό είναι υπόλογη η κυβέρνηση.
🇬🇷 Η κυβέρνηση έχει εμπλακεί σε ένα πόλεμο, με την αποστολή οπλισμού και έχει καταστρέψει τις διαχρονικές, ήρεμες σχέσεις με μία μεγάλη δύναμη, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με επιρροές και δυνατότητα παρέμβασης, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

🇬🇷 Την ίδια στιγμή που υπάρχουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας, γιατί δεν υπάρχει πρόταση της Ελλάδας για κυρώσεις και κατά της αναθεωρητικής Τουρκίας, για την κατοχή της Κύπρου;
🇬🇷 Αφού οι βάσεις, έχουν παραχωρηθεί επ’ αόριστον, στους Αμερικάνους, η κυβέρνηση όφειλε, τουλάχιστον, να εξασφαλίσει τη στήριξη των Αμερικανών, σε ενδεχόμενη επίθεση της Τουρκίας και αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.
🇬🇷 Δεν πιστεύω στους συμμάχους, αλλά κατά τη δική μου εκτίμηση, δεν υπάρχει περίπτωση απειλής, γιατί οι Τούρκοι στρατηγοί, γνωρίζουν πολύ καλά πως η Ελλάδα δεν είναι, ούτε Συρία, ούτε Ιράκ, ούτε Αρμενία..
🇬🇷 Η χώρα μας έχει ανάγκη, από ένα ενιαίο πατριωτικό μέτωπο, του οποίου την πρώτη ευθύνη έχει η κυβέρνηση, η οποία μέχρι τώρα, δεν έχει πάρει τέτοιου είδους πρωτοβουλία. Για να έχεις εθνική άμυνα, πρέπει να έχεις και κοινωνική άμυνα, μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, για να εξασφαλίσει την καθημερινότητά του.
ΑΚΡΊΒΕΙΑ:
📉 Ο Έλληνας έχει χάσει 18% – 28% της αγοραστικής δύναμης που διέθετε, σύμφωνα με πρόσφατες εκθέσεις.
📉 Θα βρίσκομαι κι εγώ, στον Άρειο πάγο όπου θα εκδικαστεί η ομαδική προσφυγή του ΙΝΚΑ για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Τα κέρδη των εταιρειών υπολογίζονται σε 2 δις ευρώ και η κυβέρνηση θα επιστρέψει μόνο 280 εκατ. ευρώ, σε 5.000.000 πολίτες.
📉 Για το ζήτημα των καυσίμων, δεν έχουμε απάντηση αν στα διυλιστήρια, λειτουργεί το σύστημα εισροών – εκροών. Επίσης, πώς εξηγείται η καθημερινή αύξηση στα καύσιμα, όταν οι εταιρείες έχουν 3μηνα και 4μηνα συμβόλαια; Όταν τα κέρδη ενός συγκεκριμένου διυλιστηρίου, ήταν 60 εκατ. ευρώ, το περσινό 5μηνο, και φέτος το αντίστοιχο διάστημα, φτάνουν στα 197 εκατ. ευρώ, είναι φανερό ότι η κυβέρνηση είναι θεατής, και δεν τολμάει να τα βάλει με συγκεκριμένες οικογένειες και συγκεκριμένα συμφέροντα. Πρόκειται για τη μοναδική, μέχρι τώρα, κυβέρνηση Δεξιάς, που είναι μια κυβέρνηση ολιγαρχίας και πλουτοκρατίας.
📉 Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το 2015, βρήκαμε αποθεματικό από την προηγούμενη κυβέρνηση 1,5 δις ευρώ και όταν χάσαμε τις εκλογές, αφήσαμε 37 δις ευρώ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μόνη που δεν τόλμησε να πει ότι βρήκε καμένη γη.
ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΊΑ
🔥 Έχουμε πλέον, 4.000 πιστοποιημένους εθελοντές πυροσβέστες και με έκπληξη άκουσα τον Πρόεδρό τους, να διαμαρτύρεται ότι εδώ και δύο μήνες, έχει ζητήσει ραντεβού από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και δεν τον δέχεται.
🔥Η αξιοποίηση των εθελοντών πυροσβεστών είναι επιτακτική ανάγκη, φάνηκε από την τελευταία πυρκαγιά που κινδύνεψε ο αστικός ιστός και προέκυψαν ανησυχητικά στοιχεία, ότι τα παθήματα δεν μας έχουν γίνει, δυστυχώς, μαθήματα.