Στην εκπομπή “ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ” του ART TV

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Προέχει η μεγάλη πολιτική αλλαγή, να απαλλάξουμε τον κόσμο από τη Δεξιά».

Σημεία από την χθεσινοβραδινή παρουσία του βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και πρώην υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην τηλεόραση του Αρτ και στην εκπομπή του Γιώργου Βαθιώτη «Χωρίς Χρώμα»:

Για την πολιτική δίωξη του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο: «Ο Νίκος Παππάς υπηρέτησε τότε μία συλλογική απόφαση της κυβέρνησης και αν η ΝΔ είχε τόσο σοβαρούς λόγους και είχε και τα κότσια, να έστελνε στο Ειδικό Δικαστήριο τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε η πολιτική οικογένεια Μητσοτάκη αρέσκεται να στέλνει τους πολιτικούς της αντιπάλους στα Ειδικά Δικαστήρια, το έκανε ο πατέρας του, το κάνει κι αυτός, δεν το έκανε κανένας άλλος αρχηγός της ΝΔ. Αν διαβάσει κανείς τις καταθέσεις των τριών εκπροσώπων των καναλιών, κανείς τους δεν ενέπλεξε τον Νίκο Παππά σε πιέσεις υπέρ του Καλογρίτσα, ενώ και οι τρεις χαρακτήρισαν τη διαγωνιστική διαδικασία άψογη και δεδομένης της αθωωτικής απόφαση του Κρέτσου, δεν αποδείχθηκε ποτέ ότι ο Νίκος Παππάς παρανόμησε στη διαδικασία της αδειοδότησης, είχε την τόλμη και δικάστηκε σήμερα, γιατί μετά από 27 χρόνια, το ελληνικό κράτος επιτέλους, έβαλε σε μία διαδικασία τους καναλάρχες να πληρώσουν 250 εκ. ευρώ. Αυτό είναι το “έγκλημά” του και πουθενά δεν ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο».

Για την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος: «θεωρώ τον Παύλο Πολάκη αγωνιστή, μαχητή, έναν τίμιο πολιτικό, ο οποίος ανέδειξε πολλά σκάνδαλα που ενοχλούσαν τη ΝΔ για την περίοδο της διακυβέρνησής της. ‘Έχει θάρρος και πείσμα αλλά διέπραξε ένα λάθος με τον τρόπο με τον οποίον προσπάθησε να αναδείξει κάποια ζητήματα. Αρμόδια να αποφασίσουν είναι τα θεσμοθετημένα όργανα του κόμματος, θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο και θα παρθούν συλλογικές αποφάσεις, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν σεβαστές από όλους μας, και από τον Παύλο Πολάκη. Υπάρχει όμως και μία επιλεκτική ευαισθησία του κ. Εισαγγελέα που δεν υπήρχε την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών, όταν είχαν αναρτήσει φωτογραφίες μου στην πατρίδα μου στο Αγρίνιο και με κατηγορούσαν ως προδότη, το ίδιο έγινε και σε άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖ Α, έφτασαν να πάνε πολλοί και έξω από τα σπίτια τους. Και σε άλλες περιπτώσεις, όταν βγήκε ο Άδωνις Γεωργιάδης κι είπε ότι πρέπει να πάει φυλακή η Τουλουπάκη, όταν βγήκε ο κ. Βορίδης κι είπε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξανάρθει η Αριστερά στην εξουσία.. δεν είδαμε την εισαγγελική αρχή να επιδείξει την ίδια ευαισθησία.. Μήπως διαβάσατε την ανάρτηση του συζύγου της κ. Νικολάου, αυτοί οι ευπρεπείς αστοί, είναι δυνατόν να γράφουν αυτά τα πράγματα; Προσωπικά δεν συμφωνώ με τη διαγραφή, δεν είμαι υπέρ των διαγραφών κι έχω προσωπική εμπειρία από δύσκολες στιγμές, τις τρεις φορές που έχω διαγραφεί, στην πολιτική μου διαδρομή. Πειθάρχησα όμως στην κομματική γραμμή και όποια κι αν είναι η απόφαση των οργάνων, θα πρέπει να γίνει σεβαστή και να πορευτούμε συλλογικά. Πιστεύω ότι ο Παύλος καταλαβαίνει ότι αυτή τη στιγμή προέχει η μεγάλη πολιτική αλλαγή, να απαλλάξουμε τον κόσμο από τη Δεξιά».

Για την κουλτούρα συνεργασιών και τα προεκλογικά σενάρια: «Από το 2012 έως το 2019 υπήρξε σταθερότητα κυβερνητική, με συμμαχικές κυβερνήσεις κι όσοι γνωρίζουν πολιτική ιστορία ξέρουν ότι η Αριστερά στηρίζει πάντα διαχρονικά την απλή αναλογική, στη θητεία μου ως Υπουργός Εσωτερικών, φέραμε προς ψήφιση το σ/ν για την απλή αναλογική. Θεωρώ ότι υπάρχει η δυνατότητα, από την πρώτη Κυριακή, μιας εξαιρετικά σταθερής κυβέρνησης που θα απηχεί μεγάλο φάσμα της κοινωνίας. Το 46% που μπορεί να συγκεντρωθεί στην πρώτη εκλογή, σε σχέση με το 30-32% της ΝΔ, θα μπορέσει να σχηματίσει την κυβέρνηση που θα απαλλάξει την κοινωνία από το καθεστώς της ανεξέλεγκτης αισχροκέρδειας, των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, των καρτέλ του ρεύματος, των καρτέλ των καυσίμων, νομίζω ότι αυτό προέχει από οποιεσδήποτε πολιτικές σκοπιμότητες». Απέρριψε το σενάριο συνεργασίας με τη ΝΔ σε συνέχεια της δήλωσης του κ. Αποστολάκη λέγοντας: «εκτιμώ τον Ναύαρχο όμως δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε με τη ΝΔ, δεν μπορεί μία νεοφιλελεύθερη πολιτική να συμπλεύσει με μία προοδευτική πολιτική. Έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις, ή θα είσαι με την πλουτοκρατία ή με την κοινωνία, εμείς επιλέγουμε σταθερά την κοινωνία».

Για την οικονομία, τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς: «επειδή όλα τα πολιτικά κόμματα δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε την υπόθεση της πρώτης κατοικίας, θεωρώ ότι είναι ευθύνη και των τριών, τουλάχιστον, μεγάλων κυβερνητικών κομμάτων, να αφήσουμε τις κοκορομαχίες για το ποιος φταίει περισσότερο ή λιγότερο και να βρούμε έναν κοινό τόπο. Έχουμε ευθύνη, όπως έχει ευθύνη και το τραπεζικό σύστημα που ο ελληνικός λαός πλήρωσε σε τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις».