Σοβαρά προβλήματα ατυχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Αλεποχωρίου – Ψάθας

Την επικινδυνότητα του επαρχιακού δρόμου που συνδέει το Αλεποχώρι με την Ψάθα, αναδεικνύει, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, ο πρώην Υπουργός και ανεξάρτητος Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του, ο κ. Κουρουμπλής, ο εν λόγω δρόμος, συνολικού μήκους δύο χιλιομέτρων, κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ύστερα από μεγάλες πιέσεις των κατοίκων, των επισκεπτών και των επαγγελματιών της περιοχής, παρουσιάζοντας, όμως, από την αρχή, ιδιαίτερη επικινδυνότητα, διότι δεν εφαρμόστηκαν, οι απαραίτητες τεχνικές προστασίας από το ανάντη πρανές (η διέλευση του δρόμου  μέσα από το βουνό). Το συχνό φαινόμενο των διολισθήσεων, πετρών και βράχων, το οποίο έχει ενταθεί, λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών και δεδομένου ότι ο Κορινθιακός Κόλπος είναι μια περιοχή με έντονη σεισμικότητα, καθιστά άκρως επικίνδυνη, τη διέλευση των αυτοκινήτων, που την καλοκαιρινή περίοδο είναι αυξημένη.

Ο κ. Κουρουμπλής, τονίζει στην ερώτησή του, ότι παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας, αν και αναγνωρίζει την επικινδυνότητα του δρόμου, δεν προχωρά στην αποκατάστασή του, επικαλούμενος έλλειψη κονδυλίων και ερωτά, τέλος, τους αρμόδιους υπουργούς, σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες άμεσης ανακατασκευής του επαρχιακού δρόμου Αλεποχωρίου -Ψάθας, προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης…