Σειρά συναντήσεων και συνέντευξη Τύπου του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Καβάλα

Περιοδεία στην Καβάλα πραγματοποίησε σήμερα ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο Βουλευτής, τ. Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε σειρά συναντήσεων στην πόλη, αρχής γενομένης από το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων της Καβάλας (πρώην Θεραπευτήριο), στην Ελευθερούπολη όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Σωτήρη Σωτηριάδη και τον πρόεδρο του παραρτήματος Καβάλας κ. Σταύρο Γιαννουλίδη.

Στο Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων, στην Ελευθερούπολη

 

Ακολούθησε επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, συνοδεία του βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Μορφίδη, όπου συνομίλησαν με τον διοικητή του ΓΝΚ κ. Αναστάσιο Καρασαββόγλου, την πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του ΓΝΚ κα. Κατερίνα Πετράκα και άλλα μέλη της διοίκησης.

 

Κατόπιν, ο κ. Κουρουμπλής επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας όπου είχε συνάντηση –μεταξύ άλλων- με τον λιμενάρχη διοικητή κ. Σταύρο Ευαγγελίδη και τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων λιμενικού κ. Μανώλη Βαλσαμά.

Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι πολίτες να αναλογιστούν το μέλλον της ενωμένης Ευρώπης και της Ελλάδας, πριν ψηφίσουν στις προσεχείς Ευρωεκλογές και τόνισε ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμα τα ζήτηματα που ανακύπτουν για το μέλλον της Ευρώπης και κατ’ επέκταση για την Ελλάδα, «οπότε η ψήφος στις ευρωεκλογές δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι χαλαρή».

Η συνέντευξη Τύπου στον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο υπουργός Υποδομών και πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Χρήστος Ηλιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Μορφίδης. «Η Ελλάδα βγαίνει από τον δρόμο προς τον «Γολγοθά», στον οποίο την έβαλαν οι πολιτικές λιτότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων», δήλωσε ο Κ. Μορφίδης.

«Σε αυτές τις Ευρωεκλογές πρέπει να ανατάξουμε τον δρόμο που τα τελευταία χρόνια βαδίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση και που όλοι διαπιστώνουν ότι οδηγεί σε αδιέξοδο. Η Ευρώπη κινείται πλέον στο πλαίσιο ενός πυροδοτούμενου ευρωσκεπτικισμού που εμπορευματοποιεί την εμπιστοσύνη των πολιτών. Σήμερα, υπάρχει μια Ευρώπη που αδυνατεί να συγκρουστεί με το πολυεθνικό κεφάλαιο, το οποίο αρπάζει τον πλούτο κάθε χώρας και τον φορολογεί όπως τον βολεύει. Μια Ευρώπη που αδυνατεί να φορολογήσει τους κολοσσούς του διαδικτύου, μια Ευρώπη που αποδυναμώνεται συνεχώς από κοινωνικούς θεσμούς στο πλαίσιο της λιτότητας, η οποία είναι η μήτρα της διεύρυνσης των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Μια Ευρώπη που παρουσιάστηκε στην κρίση της Μέσης Ανατολής χωρίς γεωστρατηγική παρουσία, και που είχε ως συνέπεια την αδυναμία της να διαχειριστεί το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Έτσι, η ίδια η Ευρώπη εμφανίστηκε ανέτοιμη και ανέντιμη απέναντι σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα που αφορούσε τη ζωή και την αξιοπρέπεια χιλιάδων ανθρώπων που ξεριζώθηκαν, χωρίς να ήθελαν, να από την πατρίδας τους».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υπογράμμισε, ακόμα, ότι τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένας διάλογο για το μέλλον της, «ο διάλογος αυτός πρέπει να ενταθεί, να αποκτήσει σχήμα στο επίκεντρο του οποίου θα πρέπει να είναι η εκπόνηση ενός νέου αφηγήματος πολιτικού, οικονομικού, και κοινωνικού που θα δώσει μια νέα προοπτική στην Ευρώπη, θα γεννήσει μια νέα ελπίδα, θα πείσει τους Ευρωπαίους πολίτες ότι υπάρχει δρόμος για μια Ευρώπη με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Μια Ευρώπη που θα συγκρουστεί με τις κοινωνικές διακρίσεις και θα προστατεύσει τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα του κάθε ανθρώπου ως ένα δημόσιο αγαθό στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της αλληλοαποδοχής που πρέπει να υπάρχει».

Ακολούθως βρέθηκε στο δημαρχείο Καβάλας όπου συνομίλησε για θέματα που άπτονται της περιοχής με τη δήμαρχο κα. Δήμητρα Τσανάκα και, στη συνέχεια, στην Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης (όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής κ. Δημνήρης Γαλάνης) αλλά και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης αλλά και μέλη του σωματείου 5ετών πυροσβεστών.