Καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά υπαλλήλου Ο.Α.Σ.Θ.

Στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει καταγγελίες από την κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων ΑΡΣΙΣ που αφορούν ρατσιστική συμπεριφορά κατά ομάδας τριών νεαρών προσφύγων.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 20:00 τρεις ανήλικοι πρόσφυγες από τη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ ανέβηκαν από τη στάση “Αγορά” στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης στο αστικό λεωφορείο της γραμμής 56 για να πάνε σε μάθημα γυμναστικής που παρακολουθούν. Ενώ τα παιδιά είχαν επιβιβαστεί και ενώ κατείχαν κανονικά κάρτες απεριορίστων διαδρομών ο οδηγός τούς κατέβασε από το λεωφορείο λέγοντάς τους να πάρουν το επόμενο.  

Χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και χωρίς καμία αφορμή ο οδηγός έδιωξε τα τρία παιδιά από το λεωφορείο και τα παιδιά γύρισαν πίσω στη δομή στην οποία φιλοξενούνται.

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται και καταγγέλλονται τέτοιου είδους συμπεριφορές, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνονται ανεκτές.

Τα ανήλικα και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα πρέπει να βρίσκουν στη χώρα μας μια φιλόξενη αγκαλιά και σε καμία περίπτωση μια συμπεριφορά ρατσιστική ή προσβλητική, η οποία θα τραυματίσει ακόμα περισσότερο την ήδη πληγωμένη και εύθραυστη ψυχή τους.

 

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβε το Υπουργείο σας για τη διερεύνηση της καταγγελίας;

-Σε περίπτωση επιβεβαίωσης της καταγγελίας θα αποδοθούν ευθύνες στον εν λόγω οδηγό του λεωφορείου του Ο.Α.Σ.Θ.;

-Θα προχωρήσετε σε μια σειρά από ενημερωτικά σεμινάρια προς τους υπαλλήλους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για να μην υπάρξουν ανάλογα κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς;

Οι ερωτώντες Βουλευτές/τριες

Κουρουμπλής Παναγιώτης
Ακριώτης Γεώργιος
Αντωνίου Χρήστος
Γεωργοπούλου- Σαλτάρη Ευσταθία
Δρίτσας Θεόδωρος
Ιγγλέζη Κατερίνα
Καββαδία Ιωαννέτα
Καραγιαννίδης Χρήστος
Καρακώστα Ευαγγελία
Καφαντάρη Χαρά
Κουράκης Αναστάσιος
Κυρίτσης Γεώργιος
Μανιός Νικόλαος
Μιχελλογιαννάκης Ιωάννης
Μπαλαούρας Γεράσιμος
Μπαλτάς Αριστείδης
Ντζιμάνης Γεώργιος
Πάλλης Γεώργιος
Πάντζας Γεώργιος
Παυλίδης Κωνσταντίνος
Πρατσόλης Ανάστασιος
Ρίζος Δημήτρης
Σκουρλέτης Παναγιώτης
Σταματάκη Ελένη
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Φίλης Νικόλαος