Πρωτοχρονιά στο Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κ.Λ.Πειραιά και υποδοχή του πλοίου ”ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ” στο λιμάνι από τον Υπουργό Ναυτιλίας

Το πρώτο πλοίο που κατέπλευσε στο Λιμάνι του Πειραιά μετά τον ερχομό του νέου έτους υποδέχθηκε, σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη, ανέβηκε στη γέφυρα του πλοίουΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣτο οποίο κατέπλευσε στις 00:12, και αντάλλαξε ευχές με τον Πλοίαρχο, το πλήρωμά του, καθώς και τους επιβάτες που μετέφερε. «Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, είχα την τιμή να εκπροσωπήσω την ελληνική κυβέρνηση στην υποδοχή του πρώτου πλοίου που μπήκε στο μεγάλο λιμάνι για το έτος 2017. Ένα έτος που προσδοκούμε όλοι ότι θα είναι καθοριστικό για την πορεία του τόπου. Ο τόπος τα τελευταία επτά χρόνια έχει ζήσει πολύ μεγάλες δοκιμασίες που άγγιξαν τη ψυχή, την καρδιά, τη ζωή όλων των Ελλήνων. Πιστεύω λοιπόν ότι αφήνοντας πίσω το 2016, θα αφήσουμε πίσω και ότι μας χωρίζει και θα συγκροτήσουμε όλοι μαζί -γιατί αυτό απαιτεί η αγάπη προς την πατρίδα- ένα ευρύτερο μέτωπο πατριωτισμού απέναντι στα μεγάλα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα, το προσφυγικό, την οικονομική και κοινωνική κρίση, την ρευστή κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περίμετρο της χώρας μας. Ο καθένας μας λοιπόν, ας αναλογιστεί τις δικές του προσωπικές ευθύνες και ας καταθέσει τον καλύτερό του ευατό, αυτό υποχρεούμεθα όλοι να κάνουμε ώστε και στην Ευρώπη να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια περικοπών και νέων μέτρων που μπορούν να βάλουν σε πολύ μεγάλη δοκιμασία ακόμα περισσότερο τον ελληνικό λαό. Θα πρέπει να υπάρξουν λύσεις πραγματικές που θα δίνουν τη δυνατότητα η οικονομία να πάει μπροστά και η κοινωνία να πάρει μια ανάσα με βάση ότι έχει ζήσει τα τελευταία χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετέβη στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου, όπου και χαιρέτησε όλο το προσωπικό που εκτελούσε τη βάρδιά του. Παράλληλα, μέσω ασυρμάτου, αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό που κατά την αλλαγή του χρόνου βρισκόταν εν υπηρεσία, καθώς και με τα πληρώματα των Πλοίων Ανοικτής Θαλάσσης 050 και 070 του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν περιπολία στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου και της Χίου αντίστοιχα.

Ο κ. Κουρουμπλής, στη συνέχεια συνομίλησε και με τα πληρώματα των εμπορικών πλοίων ”ΜΑΡΑΝ ΓΚΑΣ ΔΕΛΦΟΙ” Νηολογίου Πειραιά 12204 και ”ΛΕΩΝΙΔΑΣ” Νηολογίου Άνδρου 608 που εκείνη την ώρα εκτελούσαν δρομολόγια στον Ινδικό και στον Ατλαντικό Ωκεανό αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κ. Κουρουμπλής είχε υποδεχθεί τον ερχομό του νέου έτους στο Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μαζί με άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος.