Προγραμματισμένη επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ικαρίας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

 

Προγραμματισμένη επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ικαρίας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου και εκπροσώπους των εργαζομένων, ο Υπουργός αναφερόμενος στις προσλήψεις προσωπικού τόνισε ότι έχει ήδη εγκριθεί και προχωρά η τοποθέτηση 2 μόνιμων γιατρών, ότι δόθηκε παράταση στη θητεία 2 επικουρικών, ενώ προχωρά και η τοποθέτηση δύο επιπλέον επικουρικών ιατρών.

 

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι προσφάτως εγκρίθηκε ποσό ύψους 115.000 ευρώ για το ΓΝ Ικαρίας το οποίο θα διατεθεί για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, γεγονός το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά στη λειτουργία του νοσοκομειακού ιδρύματος.

 

Εν συνεχεία συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ενώ ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι εξετάζεται παράλληλα η προμήθεια αξονικού τομογράφου μέσω ΕΣΠΑ.

 

Κλείνοντας, ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυση της εμπλοκής γραφειοκρατικού χαρακτήρα που προέκυψε στο νοσοκομείο σχετικά με την πληρωμή των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού.

 

Αυτή τη στιγμή ο Υπουργός επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα λόγω των έκτακτων συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την εκδήλωση πολλαπλών και εκτεταμένων πυρκαγιών, καθώς από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για τον πλήρη συντονισμό όλων των αρμόδιων δομών Υγείας με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας.