Περιοδεία του Υποψηφίου Βουλευτή Β2 Τομέα Δυτικής Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στο Περιστέρι

Με σύνθημα «αποφασίζουμε για τη ζωή μας», ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικού Τομέα Αθηνών Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και επίσης υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικού Τομέα Αθηνών, Πάνος Ρήγας επισκέφτηκαν σήμερα τον ΑΔΜΗΕ στο Περιστέρι, τη Λαϊκή Αγορά στον Άγιο Σώστη, τα ΚΑΠΗ του Δήμου και το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Λαϊκή αγορά Περιστερίου

Κατά τη συνάντησή του με εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ, ο κ. Κουρουμπλής επέμεινε στην έμπρακτη υποστήριξη που δείχνει η κυβέρνηση στον Δημόσιο Τομέα, κυρίως με την απόφαση της να μείνει στην αναλογία ένα προς ένα των δημοσίων υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται και προσλαμβάνονται. Και εξήγησε τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που θα προκαλέσει στη δημόσια διοίκηση η ανακοίνωση της ΝΔ ότι η αναλογία θα επιστρέψει στο ένα προς πέντε. «Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και δε θα επιτρέψουμε να ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής, ειδικά για την ΔΕΗ.

ΑΔΜΗΕ Περιστερίου

Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε τα ΚΑΠΗ και τις δομές του προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι, δύο θεσμούς που, όπως είπε, «η ίδια η ζωή τους έχεις δικαιώσει». Ο πρώην υπουργός υγείας, εσωτερικών και ναυτιλίας, τόνισε ότι για τους εργαζόμενους στα προγράμματα ότι «τους είχαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε ομηρεία και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρώτη που προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση για την αποκατάσταση τους με μόνιμες θέσεις». Όπως είπε έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την εκταμίευση των κονδυλίων του προγράμματος, ενώ η προκήρυξη των θέσεων εργασίας, θα κινηθεί αποφασιστικά το επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχει συμφωνία για το ύψος των μορίων της ειδικής εμπειρίας με τα σωματεία των συμβασιούχων. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί οργανικές θέσεις στους δήμους, οι οποίες θα καλυφθούν με αυτές τις προσλήψεις.

ΚΑΠΗ Περιστερίου

Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Δυτικό Τομέα Αθηνών έκανε ακόμα επίσκεψη σε κέντρα υγείας. Κατά τις επαφές που είχε με εργαζόμενους και κοινό θύμισε ότι τα Κέντρα Υγείας είχαν εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ κατά τη διετία 2013-2014. Στελεχώθηκαν και αναβαθμίστηκαν από ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν το τεράστιο έργο τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Κέντρο Υγείας Περιστερίου

Κατά τις επαφές που είχε με τους απλούς πολίτες στη σημερινή του περιοδεία στο Περιστέρι, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι στο Δήμο Περιστερίου διατέθηκαν από το πρόγραμμα Φιλόδημος περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ, για συντήρηση σχολείων, για αναβάθμιση παιδικών χαρών, και για άλλα έργα.

Λαϊκή αγορά Περιστερίου