Περιοδεία του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Κάλυμνο

Την Κάλυμνο επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής, τ. Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αρχικώς επισκέφθηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία της Καλύμνου, όπου είχε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρόεδρο του σωματείου Φίλιππο Ολυμπίτη και την εκπαιδεύτρια Νεκταρία Μαρίνου.

Στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Καλύμνου συνοδεία του προέδρου του σωματείου Φίλιππου Ολυμπίτη

 

«Το έργο που προσφέρουν στην κοινωνία στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του νησιού είναι μοναδικό και τους ευχαριστώ για το προσωπικό δώρο: μια εικόνα του Αγίου Σάββα της Καλύμνου» υπογράμμισε.

Στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Καλύμνου συνοδεία του προέδρου του σωματείου Φίλιππου Ολυμπίτη

 

Κατόπιν ο κ. Κουρουμπλής επισκέφθηκε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, την 11η ΑΕΝ της χώρας η ίδρυση της οποίας εκπλήρωσε τα όνειρα και τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας. Ήταν ένα διαχρονικό αίτημα που αναγόταν από τότε που απελευθερώθηκε η Κάλυμνος και ένα αίτημα που είχε τεθεί στον κ. Κουρουμπλή από το 2014, οπότε επισκέφθηκε το νησί, από τον τότε δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη.

Στην ΑΕΝ Καλύμνου με τον διοικητή της σχολής Πλωτάρχη Θεόφιλο Τσαγκάρη

 

«Η παραγωγική συνεργασία με τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή και χάρη στις ενέργειες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του αναπληρωτή υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού και των βουλευτών Δημήτρη Γάκη και Ηλία Καματερού, το όνειρο έγινε πράξη μέσα σε μόλις 11 μήνες. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ και χάρη στις οδηγίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς εμένα ως υπουργό αλλά και προς τον κ. Σαντορινιό, έγιναν τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις για να συσταθεί η σχολή, να δημιουργηθούν οι 12 θέσεις εργασίες των καθηγητών αλλά και να προχωρήσει η αξιοποίηση του κτιρίου που προσέφερε ο δήμος Καλυμνίων» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Η σχολή ξεκίνησε από τις 5 Δεκεμβρίου 2018 και έχει ήδη 78 σπουδαστές. Στην ΑΕΝ υποδέχθηκαν τον κ. Κουρουμπλή ο διοικητής της σχολής Πλωτάρχης Θεόφιλος Τσαγκάρης και ο αναπληρωματικός διευθυντής της σχολής Σακελλάρης Τηλιακός.

Στην ΑΕΝ Καλύμνου με τον διοικητή της σχολής Πλωτάρχη Θεόφιλο Τσαγκάρη

 

Σε συνέχεια της σημερινής του περιοδείας στην Κάλυμνο, ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το νοσοκομείο Καλύμνου όπου ο διοικητής Εμμανουήλ Βόλος τον ενημέρωσε για τα ζητήματα του κέντρου υγείας. Κατόπιν βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου συνομίλησα με τον αναπληρωτή διοικητή Κωνσταντίνο Δάσκαλο και τον αρχιφύλακα Κωνσταντίνο Μητσαρά.

 

Επισκέφτηκε και το Λιμενικό Καλύμνου όπου με υποδέχθηκαν ο πλωτάρχης Λιμενάρχης Γιάννης Κατζιουράνης, οι αρχικελευστές Μιχάλης Μαμουζέλος, Κατερίνα Σαρακατσάνη και οι επικελευστές Γιώτα Τσιαούση και Γιάννης Σχοινάς.

Στο Λιμενικό Καλύμνου με τον πλωτάρχη Λιμενάρχη Γιάννη Κατζιουράνη, τους αρχικελευστές Μιχάλη Μαμουζέλο, Κατερίνα Σαρακατσάνη και τους επικελευστές Γιώτα Τσιαούση και Γιάννη Σχοινά

 

Ακολούθησε επίσκεψη στο δημαρχείο όπου συνάντησε τον δήμαρχο Καλυμνίων Γιάννη Γαλουζή, συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού αλλά και του αντιδημάρχου Μικέ Ρήγα, όπου συζητήθηκε εκτενώς η παρουσία της ΑΕΝ Καλύμνου και το πόσο έχει βελτιώσει το οικονομικό επίπεδο της περιοχής.

Στο δημαρχείο Καλύμνου, συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού και τον αντιδημάρχου Μικέ Ρήγα

 

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής συναντήθηκε και με ανθρώπους της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας του δήμου Καλύμνου και συζητήθηκε μεταξύ άλλων η περσινή επιτυχία του υπουργείου να εξασφαλίσει, για πρώτη φορά, επιδότηση για τη γραμμή της Ψερίμου που συνδέεται με την Κάλυμνο και τη Κω.

 

Κατόπιν ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο δήμαρχος Καλυμνίων Γιάννης Γαλουζής και ο αντιδήμαρχος Μικές Ρήγας και επισκέφθηκαν τον Σύλλογο Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου και τον πρόεδρό του, Μανώλη Κούλια.

Με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, τον δήμαρχο Καλυμνίων Γιάννη Γαλουζή, τον αντιδήμαρχο Μικέ Ρήγα και τον πρόεδρο του Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου Μανώλη Κούλια