Περιοδεία του Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Λέρο και εγκαίνια του νέου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Την Λέρο επισκέφθηκε σήμερα, μετά την Κάλυμνο, ο Βουλευτής, τ. Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέρου, δίπλα στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό και τον δήμαρχο Μιχάλη Κόλλια, σε ένα όραμα που έγινε πράξη με ενέργειες του υπουργείου και της κυβέρνησης. Το Λιμενικό Ταμείο θα αποτελέσει μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο για το νησί της Λέρου και στο οποίο μεταφέρονται οι μέχρι σήμερα αρμοδιότητες του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου, οι οποίες αφορούν στους Δήμους Λέρου και Αγαθονησίου.

«Έπειτα από προσπάθεια που ξεκίνησε από την εποχή που ήμουν στο υπουργείο Εσωτερικών, σήμερα μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, εγκαινιάσαμε τη λειτουργία του νέου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέρου, το οποίο ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των εκάστοτε δημοτικών αρχών.

Το Λιμενικό Ταμείου Λέρου και Αγαθονησίου δύναται, με τη σωστή στελέχωση και αξιοποίηση, να παίξει σημαντικό ρόλο και να αποδειχθεί σπουδαίος αναπτυξιακός μοχλός. Η θεσμοθέτηση από το υπουργείο, νέου φορέα, έπειτα από επιτροπή που είχαμε συστήσει με το Πανεπιστήμιο Πειραιά ώστε να υπάρχει να υπάρχει ένας εποπτεύων φορέας όλων των λιμενικών της χώρας που θα έχει την ευθύνη για την υλοποίηση αναπτυξιακών υποδομών, θα δώσει μεγάλη ώθηση στον ρόλο των λιμενικών ταμείων» ήταν η δήλωση του κ. Κουρουμπλή.