Η περιοδεία και οι συναντήσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Αρκαδία

Περιοδεία στην Τρίπολη πραγματοποίησε σήμερα ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.  Ο Βουλευτής, τέως Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ αρχικώς επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρκαδίας μαζί με τον βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργο Παπαηλιού και τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσο Παπαζαχαρίου, όπου είχαν ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου αρχιπύραρχο Θοδωρή Λαρέζο και τον υποδιοικητή της Π.Υ. Τριπόλεως αντιπύραρχο κ. Κωνσταντίνο Αλέμη.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρκαδίας

 

Ακολούθησε συνομιλία με εκπροσώπους του σωματείου και τους κ.κ. Θανάση Παπαδολιόπουλο και Παναγιώτη Ματθαίο. Οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου, αλλά και οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών, ενημέρωσαν τον κ. Κουρουμπλή για τα θέματα που τους απασχολούν, όπως εργασιακά, ασφαλιστικά και υπηρεσιακά. Και του γνωστοποίησαν τα αιτήματα του Σώματος.

 

Ακολούθως ο κ. Κουρουμπλής επισκέφθηκε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης όπου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή διοικητή κ. Ανδρέα Πάλη και συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα κίνητρα αποκέντρωσης που πρέπει να δοθούν στο ιατρικό προσωπικό για να ενισχυθεί η επαρχία. Άκουσε τα σχέδια της διοίκησης και ενημερώθηκε για όλα όσα έχουν γίνει σε σχέση με τις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Παρόντες στη συνάντηση ο συντονιστής της Ν.Ε. Αρκαδίας κ. Τάσος Παπαζαχαρίου, ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας κ. Νίκος Αγρότης, ο διοικητικός διευθυντής κ. Παναγιώτης Ζαρμπαλάς και ο διευθυντής ΤΕΠ κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ενώ είχε συνομιλία και με τον διευθυντή του ΕΚΑΒ κ. Σταμάτη Μπακόπουλο.

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

 

Κατόπιν ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής συνάντησε τον πρόεδρο των ΑμεΑ Πελοποννήσου, κ. Νίκο Καραλή πληροφορούμενος από πρώτο χέρι, τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν. Άκουσε τα αιτήματα της περιφερειακής ομοσπονδίας και υποσχέθηκε μεταφορά των ζητημάτων στο αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και στον δήμαρχο της πόλης.

Mε τον πρόεδρο των ΑμεΑ Πελοποννήσου, κ. Νίκο Καραλή

 

Επόμενη επίσκεψη του κ. Κουρουμπλή στην περιοδεία στην Τρίπολη ήταν στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, πάντα συνοδεία του κ. Παπαζαχαρίου, όπου ο διευθυντής κ. Κ. Στεφανόπουλος και ο πρόεδρος των εργαζομένων Γ. Οικονομόπουλος με ενημέρωσαν για τις ανάγκες και το έργο των αστυνομικών της περιοχής.

Στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της Πελοποννήσου, στην Τρίπολη

 

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Αρκαδίας και, αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για την 26η Μαΐου, υποστήριξε ότι «πρέπει όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιηθούμε. Αντίπαλός μας είναι μόνο η αποχή και χρειάζεται να αυξηθεί η συσπείρωσή μας» ενώ χαρακτήρισε ως «κρίσιμες» τις προσεχείς ευρωπαϊκές αρχαιρεσίες. Και πρόσθεσε:

«Είμαστε σε ένα οριακό σημείο στην Ελλάδα, μετά τις Ευρωεκλογές θα μπούμε στην τελική ευθεία για την κρίσιμη αναμέτρηση των βουλευτικών εκλογών. Στη δε Ευρώπη σήμερα δεν υφίσταται κοινωνική και οικονομική ισορροπία και απαιτείται οι προοδευτικές δυνάμεις να αφυπνιστούν και να απαλλαγούν απ’ τον κατακερματισμό τους, ώστε να ενισχυθούν, για να αποκρούσουν τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό. Θέλουμε μία Ευρώπη της εργασίας, των ευκαιριών, της ελπίδας, της συμμετοχής. Μία Ευρώπη με νέο παραγωγικό μοντέλο, μία Ευρώπη με κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα».

Από τη συνέντευξη Τύπου

 

Στη συνέχεια, ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το δημαρχείο και τον δήμαρχο Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή συζητώντας για καίρια ζητήματα που απασχολούν την πόλη και θέματα αλλά και για έργα που έχει εξασφαλίσει ο δήμος σε συνεργασία με την κυβέρνηση.

 

Στο δημαρχείο Τρίπολης με τον κ. Δημήτρη Παυλή και μέλη του δημοτικού συμβουλίου

 

Τελευταίος «σταθμός» στη σημερινή περιοδεία του Βουλευτή, τ. Υπουργού και υποψήφιου Ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η επίσκεψη του στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη. Οι δύο άντρες αναφέρθηκαν στη φιλία που τους δένει εδώ και πολλά χρόνια και τέθηκαν επί τάπητος θέματα που απασχολούν όλη την περιφέρεια της Πελοποννήσου. Τον κ. Κουρουμπλή συνόδευε ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλιού ενώ παρούσα ήταν και η Aντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνα Νικολάκου.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον κ Πέτρο Τατούλη

 

Η περιοδεία του υποψήφιου Ευρωβουλευτή, ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μαντά.

 

Το βίντεο της συνέντευξης Τύπου από το Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

«Θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να πείσει τους Ευρωπαίους πολίτες ότι αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τους φόβους τους, στοιχεία τα οποία έχουν οδηγήσει στην άνοδο του Ευρωσκεπτικισμού και στη δημιουργία συνθηκών που θυμίζουν την περίοδο του Μεσοπολέμου» ήταν η δήλωση του κ. Κουρουμπλή σε συνέντευξή στον ραδιοφωνικό σταθμό Αρκαδία 9.38 FM

Το σχόλιο του κ. Κουρουμπλή για την επέτειο από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη