Παναγιώτης Κουρουμπλής: “Η υπόσχεση για τη Λιμενική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη πρέπει να τηρηθεί”

Το απόγευμα του Σαββάτου οι τρεις υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ουφούκ Μουσταφά και Δημήτρης Παπαδημούλης, συνεχίζοντας την περιοδεία τους στη Θράκη, μίλησαν σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της εκδήλωσης αναφέρθηκε στη σημασία των Ευρωεκλογών τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Ευρώπη, “όπου θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή για την πορεία σε ένα νέο δρόμο της κοινωνικής δημοκρατίας και ελπίδας για τους νέους“. “Δεν πρέπει” τόνισε, “η Ευρώπη, να γίνει η Ευρώπη των σοβινιστών και των εθνικιστών“.

Επίσης αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής Κυβέρνησης τα περασμένα πέντε δύσκολα χρόνια, που κατάφερε “να οδηγήσει τη χώρα έξω από τα μνημόνια εξασφαλίζοντας παράλληλα πολιτική σταθερότητα”.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής αναφερόμενος στην περιοχή της Θράκης είπε πως “μπορούμε να κοιτάμε τους ανθρώπους στα μάτια, γιατί σε όλους τους τομείς έγιναν πράγματα“. Πριν τις Ευρωεκλογές θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για το λιμάνι, τα έργα σύνδεσης με την Εγνατία και το σιδηρόδρομο είναι ώριμα για να υλοποιηθούν και ο σταθμός του LNG.

Απαντώντας σε ερώτησή μας, σχετικά με την υπόσχεσή του παλαιότερα, ως υπουργός Ναυτιλίας για την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, κι αν αυτή θα τηρηθεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:”Η Κυβέρνηση δε νομίζω ότι έχει καμία αντίρρηση να κρατήσει την υπόσχεση. Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεργαστώ με τους βουλευτές περιοχής κι αν το υπουργείο δεν την προχωρήσει θα καταθέσουμε σχετική τροπολογία.Το πιστεύω, το υπερασπίζομαι, το διεκδικώ και είμαι από τους ανθρώπους που δεν παραιτούμαι εύκολα όταν πιστεύω κάτι. Θεωρώ ότι δεν είναι μια υπόσχεση δική μου, αλλά μια υποχρέωση σ’ αυτή την περιοχή για πολλούς λόγους να γίνει η Λιμενική Ακαδημία“.

Evros24.gr