Π. Κουρουμπλής: Η Ελλάδα καθίσταται ηγετική δύναμη στα Βαλκάνια

Για την εξαιρετικά επιτυχημένη επίσημη επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Βόρεια Μακεδονία που πραγματοποίησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από αρκετούς υπουργούς και 140 επιχειρηματίες μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη και στον Βαγγέλη Καραγεώργο μίλησε για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το ζήτημα το οποίο επίλυσε με εξαιρετικό τρόπο και αναφέρθηκε στους «Ελληναράδες» και σε όλους εκείνους που αντιδρούν.

Αναρωτήθηκε τι έκαναν όλοι αυτοί όταν 140 χώρες επί χρόνια αναγνώριζαν τη γειτονική μας χώρα ως «Μακεδονία», τι έκαναν αυτοί οι πατριώτες στις ΗΠΑ – για παράδειγμα – και δεν είχαν στρατοπεδεύσει έξω από τον Λευκό Οίκο για να διαμαρτυρηθούν για την αναγνώριση του συγκεκριμένου κράτους με το συγκεκριμένο όνομα από την αμερικανική κυβέρνηση. «Δεν τους ενοχλούσε αυτό τόσα χρόνια;» αναρωτήθηκε.

«Εκτός από τον πονοκέφαλο που έχουμε στο Αιγαίο, ήθελαν μια ισχυρότατη παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή;» αναρωτήθηκε ή την Ελλάδα που τώρα «εισβάλλει» σε αυτή τη χώρα οικονομικά, και αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά ουσιαστικά θα έχουμε μια μεγάλη επιρροή.

Η ΑΥΓΗ