Ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή στην Ολομέλεια της Βουλής τη δεύτερη μέρα συζήτησης για το ρυθμιστικό νομοσχέδιο

Ξεκινώντας την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής στηλίτευσε την πρακτική των αλλεπάλληλων τροπολογιών και απευθυνόμενος στην Πρόεδρο Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά αναρωτήθηκε «εάν αυτές οι διαδικασίες συμβάλλουν στη θεσμική αναβάθμιση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου», θέμα που όπως ανέφερε εναπόκειται στην κρίση του Προεδρείου και της Διάσκεψης των Προέδρων, τους οποίους κάλεσε να λάβουν πολύ σοβαρά υπ’ όψη τις εν λόγω αρρυθμίες. Εν συνεχεία απευθύνθηκε στον αρμόδιο υπουργό για το νομοσχέδιο, εκφράζοντας και την προσωπική του ενόχληση για τα απαξιωτικά σχόλια βουλευτών προς το πρόσωπο του κ. Μανιάτη.

Κατόπιν ο Π. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στο γήπεδο της ΑΕΚ, λέγοντας ότι υποτιμά τη νοημοσύνη όλων η προσπάθεια όσων όψιμα επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο για τα θέματα της ομάδας, ξεχνώντας ποιοι είχαν ευθύνες όλα αυτά τα χρόνια για το ότι η ΑΕΚ δεν έχει γήπεδο. Αποσαφήνισε  για άλλη μια φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και δεν είναι με κανέναν τρόπο κατά του να γίνει γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Απλώς, συμπλήρωσε ο κ. Κουρουμπλής, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κι έχει την άποψη ότι θα έπρεπε να είναι ένα γήπεδο στα πλαίσια του ιδιοκτησιακού χώρου της ΑΕΚ, δηλαδή ένα γήπεδο είκοσι επτά αντί τριάντα τριών χιλιάδων θέσεων.

Τόνισε μάλιστα ότι ο Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βούτσης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, θέτοντας ταυτόχρονα το ερώτημα στον κ. Μανιάτη για τους λόγους που  έχει εμμονή με το άρθρο 82 του νομοσχεδίου και τη σημασία του. Ο κ. Κουρουμπλής έθεσε ενώπιον όλων τους προβληματισμούς και τις υποψίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ενδεχόμενο το επίμαχο 5% να οδηγήσει σε εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Σε εκείνο το σημείο ζήτησε την απόσυρση του άρθρου με σκοπό την εξεύρεση κοινού τόπου που θα ικανοποιεί και τους φιλάθλους της ΑΕΚ που πιέζουν για την κατασκευή του γηπέδου.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εξαπέλυσε πυρά εναντίον της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να εξυπηρετήσει με δόλιο τρόπο συγκεκριμένα συμφέροντα, την ώρα που ήδη έχουν ληφθεί μέτρα για το σφαγιασμό των επικουρικών συντάξεων. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ασέβεια των κυβερνώντων προς τις αποφάσεις των Δικαστηρίων για την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου, όπως επίσης και για τη μη επιστροφή των χρημάτων των ενστόλων, πολλοί από τους οποίους δυσκολεύονται, όπως είπε, ακόμα και να επιβιώσουν.

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να στηλιτεύσει την αποτυχία της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και την τρόικα, αναφερόμενος και στο φιάσκο της υπόθεσης για την αξιολόγηση στο Παρίσι. Τόνισε ότι οι αρμόδιοι δεν τόλμησαν να μιλήσουν ούτε για τη θέσπιση διάταξης μέσω της οποίας θα ρυθμίζεται η εξόφληση των οφειλών χιλιάδων πολιτών από 72 σε 100 δόσεις, χαρακτηρίζοντας τις διαβεβαιώσεις του Μαξίμου περί εκδίωξης της τρόικας ως αποκριάτικο αστείο. Ο κ. Κουρουμπλής αναρωτήθηκε πώς αυτή η αδύναμη και άτολμη κυβέρνηση θα τολμήσει να διαπραγματευτεί το εθνικό χρέος της χώρας όταν δεν τολμά να μιλήσει για τα απλά και αυτονόητα, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για τα κόκκινα δάνεια για τα οποία κατήγγειλε ότι υπάρχει μεθόδευση ξένων funds με τη βοήθεια Ελλήνων δήθεν πατριωτών που κερδοσκοπούν εις βάρος του μόχθου και του αγώνα του ελληνικού λαού. Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε στο ξεσπίτωμα με το οποίο κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι χιλιάδες συμπολίτες μας λόγω της πολιτικής που ακολουθείται και ζήτησε τη θέσπιση διατάξεων μέσω των οποίων θα προστατευθούν πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις που τους αναλογούν, προκειμένου η χώρα να μη βρεθεί αντιμέτωπη με έναν ακόμα ιδιότυπο ξεριζωμό.