Ομιλία του κοιν. εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή στη συνέχιση της συζήτησης επί του Σ/Ν του Υπουργείου Τουρισμού «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού κ.α. διατάξεις

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφέρθηκε στην απουσία πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της αλληλεγγύης με χώρες του σκληρού οικονομικού Ευρωπαϊκού πυρήνα, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Φινλανδία για προγράμματα κοινωνικού χειμερινού τουρισμού. Επεσήμανε δε ότι εκτός του μειωμένου οικονομικού κέρδους παρά τα 18 εκατομμύρια τουριστών που επισκέφτηκαν τη χώρα μας, μία σημαντική παράμετρος που δυστυχώς αποκλίνει από την ανάπτυξη είναι και η συρρίκνωση της τουριστικής χρονικής περιόδου στη χώρα μας, κάτι που επιβάλλει τη λήψη ρηξικέλευθων και άμεσων μέτρων.

Επιπλέον ο κ. Κουρουμπλής, επανέφερε από το βήμα της Βουλής μία πολύ σημαντική πρόταση που είχε αναφερθεί από το ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να αναπτυχθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η  πώληση πιστοποιημένων αντιγράφων αρχαιοελληνικών έργων, προτείνοντας στην αρμόδια Υπουργό να επανεξετάσει αυτή την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού.

 

Στο τέλος της ομιλίας του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρι Κουκουλόπουλο σχολίασε πως έπρεπε να τύχει μεγαλύτερης διαβούλευσης διότι αφορά τον πολύ σημαντικό πρωτογενή τομέα.