Ομιλία του κοιν. εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή κατά τη συζήτηση του Σ/Ν του Υπουργείου Τουρισμού «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού κ.α. διατάξεις

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ξεκίνησε την ομιλία του καταδικάζοντας το έγκλημα που τελείται αυτή τη στιγμή εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Παράλληλα στηλίτευσε την αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης στο άκρως σοβαρό ζήτημα της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, σε αντίθεση με την Αλβανία που δεν δέχτηκε να γίνει η καταστροφή των χημικών επί εδάφους της, τη στιγμή που στη χώρα μας ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση, κάνει λόγο για «άοκνες και μοναχικές προσπάθειες που κατέβαλε η Ελλάδα ώστε να μην πραγματοποιηθεί η σχετική επιχείρηση του ΟΗΕ στη Μεσόγειο»,παραδεχόμενος την έλλειψη ουσιαστικής παρέμβασης από την ελληνική πλευρά.

Εν συνεχεία, ο κ. Κουρουμπλής αναφερόμενος στο νομοσχέδιο επεσήμανε τις αρρυθμίες και τα τρωτά σημεία που εμπεριέχονται σε αυτό, με κορωνίδα την έλλειψη εξασφάλισης της διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, την παντελή απουσία πρόβλεψης και αντιμετώπισης του καθεστώτος μεσαιωνικής εργασιακής γαλέρας που επικρατεί το χώρο του τουρισμού, καθώς και τη μείωση του οικονομικού κέρδους παρά τα εκατομμύρια τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Τόνισε δε ότι το νομοσχέδιο βρίθει από υπουργικές αποφάσεις, συγκεντρώνοντας πολιτική εξουσία στην Υπουργό με συνέπεια νε διαμορφώνονται με τον τρόπο αυτό όροι πελατειακών σχέσεων.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, τόνισε την αναγκαιότητα ενός δομημένου και αποτελεσματικού ελεγκτικού μηχανισμού στον τομέα του τουρισμού, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για την πανσπερμία νόμων που έχει καταλήξει σε βιομηχανία παραγωγής νομοθετημάτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα και κυρίως προοπτική για τους Έλληνες πολίτες.