Οι επισκέψεις και συναντήσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή σε Καλάβρυτα και Αιγιαλεία

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 9/4 ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο Βουλευτής, τ. Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνοδεία της υποψήφιας Ευρωβουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ κας. Ιωάννας Κοντούλη, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο – Kέντρο Υγείας της πόλης, όπου συναντήθηκε με τη διοικήτρια κα. Ιωάννα Σφυρή, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Λεωνίδα Βασιλόπουλο και προσωπικό του ιδρύματος συζητώντας για θέματα που άπτονται του νοσοκομείου.

Στο Γενικό Νοσοκομείο – Kέντρο Υγείας Καλαβρύτων

 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε και τον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1963 από τους κτηνοτρόφους της περιοχής, και όπου τους υποδέχθηκε και τους ξενάγησε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Στον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων

 

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα ιστορικά και μαρτυρικά Καλάβρυτα, ο κ. Κουρουμπλής επισκέφθηκε στη συνέχεια το δημαρχείο, συνοδεία πάντα της κας. Ιωάννας Κοντούλη. Ο δήμαρχος κ. Γεώργιος Λαζουράς τον καλωσόρισε, συζήτησε μαζί του για τα θέματα της περιοχής και του δώρισε δύο λευκώματα για το Ολοκαύτωμα της πόλης από τους ναζί το 1943.

 

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε, τέλος, και το Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο στο Καλάβρυτα, μια από τις συνολικά 50 μονάδες που στήριξα, κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας, για τη διατήρηση των νοσηλειών τους. Τους υποδέχθηκε ο διευθυντής του κέντρου κ. Νίκος Παπαχριστόπουλος και συζήτησαν θέματα που άπτονται της κοινότητας.

Στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο

 

Στο πλαίσιο σημερινής της του ο Βουλευτής, τ. Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκέφθηκε το Αγάπης Μέλαθρον, «O Άγιος Χαράλαμπος», ίδρυμα αγάπης και προστασίας ηλικιωμένων στο Αίγιο.

Συζητήθηκε εκτενώς, τόσο η λειτουργία του ιδρύματος, στου οποίου την κατασκευή ο κ. Κουρουμπλής είχε συμβάλει ως τότε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πρόνοιας, όσο και τα προγράμματα στήριξης των ιδρυμάτων. Το αίτημα είναι να επανέλθουν όλα τα ιδρύματα υπό τη σκέπη του υπουργείου Υγείας και εκφράστηκε η επιθυμία, το αίτημα αυτό να διαβιβαστεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ιδρύματος, πατέρας Χαράλαμπος Καρούζος και τα μέλη του συμβουλίου κ.κ. Γιώτα Γκρέμου, Ντία Ζαχαροπούλου Στούμπου, Άννα Σουφλή, Αθανάσιος Γεροντίνης, Παναγιώτης Παξιμάδης και Αλέξανδρος Δημητριάδης.

 

Ο Βουλευτής, τ. Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την περιοδεία του μεταβαίνοντας στο Αίγιο.  Ο κ. Κουρουμπλής, συνοδεία της υποψήφιας Ευρωβουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ κας. Ιωάννας Κοντούλη, επισκέφθηκε το Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Αιγίου, όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο ο. Θεόδωρο Στεφανιδη και το προσωπικό του κέντρου, αλλά και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΜΕΑ Αιγιαλείας όπου κουβέντιασε για τα θέματα του εργαστηρίου με τον πρόεδρο κ. Δημήτριο Μαρίνη.

 

Κατόπιν συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Αθανάσιο Παναγόπουλο και συζήτησαν θέματα που αφορούν την κοινότητα και την ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας.

 

Ο κ. Κουρουμπλής, μαζί πάντα με την κα. Κοντούλη, επισκέφθηκαν και τα σώματα ασφαλείας της περιοχής: την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγιαλείας όπου τους υποδέχθηκε ο διοικητής κ. Κώστας Γιαννόπουλος, αλλά και το Υπολιμεναρχείο Αιγίου όπου συναντήθηκαν με τον υποπλοίαρχο λιμενάρχη και Διοικητή του Γ’ Λιμενικού Σώματος Αιγίου, Μιχαήλ Κωστάκη.

 

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής επισκέφθηκε και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Φιλιππάτο και τον πρόεδρο του ΙΝΟΑ κ. Χαράλαμπο Παναγιωτακόπουλο.

Κατόπιν ο κ. Κουρουμπλής μετέβη στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Αίγιο όπου ενημερώθηκε από τη Δώρα Τριανταφυλλοπούλου για τα θέματα του ιδρύματος.

Στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Αίγιο

 

Ακολούθησε συνάντηση στο καφενείο «Με..νού» στην Ακράτα και συζήτηση για τα θέματα της επικαιρότητας.

Η περιοδεία του κ. Κουρουμπλή σε Καλάβρυτα και Αιγιαλεία ολοκληρώθηκε με ομιλία στο πολιτιστικό κέντρο Δήμου Αιγιαλείας «Αλέκος Μέγαρης», στην Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου.