Οι επισκέψεις και η ομιλία του Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Θεσσαλονίκη

Περιοδεία στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί από σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου, έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο Βουλευτής, τ. Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων και συναντήσεων.

Αρχικώς συναντήθηκε με τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων στη Θεσσαλονίκη, μια δραστήρια -από το 1923 ομοσπονδία- που έχει σκοπό τη διάσωση, τη διατήρηση και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ποντιακού Ελληνισμού.

Με τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων

 

Ακολούθησαν τα σώματα ασφαλείας. Αρχικώς επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης όπου συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη κ. Νικόλαο Κλιάκα. Και, κατόπιν, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής της, Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Ζησιμόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης κ. Φώτιος Δομζαρίδης.

 

Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε και την Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη, όπου συνομίλησε με τη πρόεδρό της κα. Ελένη Στυλιανού και τη γενική διευθύντρια κα. Χριστίνα Αλβανού. Οι δύο γυναίκες ανέφεραν το αίτημα της εταιρείας να συνεχιστεί η κάλυψη από τον ΕΟΠΠΥ τον εξόδων των στεγών. Η ΕΣΒΕ παρέχει ποικιλία υπηρεσιών σε ΑμεΑ και στις οικογένειές τους συντελεί και συμβάλλει στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την ένταξη των αναπήρων στο ευρύ κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στην Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη με τη πρόεδρό της κα. Ελένη Στυλιανού και τη γενική διευθύντρια κα. Χριστίνα Αλβανού

 

Το απόγευμα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Σωματείο «Παναγία Σουμελά», στην οδό Μητροπόλεως. Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του σωματείου κ. Γιώργος Τανιμανίδης, η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κα. Κατερίνα Νοτοπούλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, ο διευθυντής Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κ. Γιώργος Κίρκος, ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Ναυτιλίας κ. Γιώργος Χαλβατζόγλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γεώργιος Γουγούλης και το μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΕΘ κ. Αντώνιος Ελευθεριάδης.

 

«Η Ευρώπη είναι ένας υπνοβάτης που οδηγείται στο γκρεμό και, παρότι καταλαβαίνει τον γκρεμό, δεν έχει δυνάμεις αναχαίτισης αυτής της κατεύθυνσης» επισήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, και πού αυτή οδηγείται. Ο ευρωσκεπτικισμός έχει πυροδοτηθεί σε επικίνδυνα επίπεδα: απειλείται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από καταστάσεις που μπορεί να αποδειχθούν ανεξέλεγκτες, διότι η Ευρώπη θυμίζει -για όσους μελετούν και διαβάζουν- την εποχή του Μεσοπολέμου. Μία περίοδος όπου αφυπνίστηκε ο σοβινισμός και ο εθνικισμός και μετέτρεψε την Ευρώπη  σε μία ήπειρο του αίματος, της θυσίας και των δακρύων, μία ήπειρο που για δεκαετίες πονούσε γι’ αυτές τις συμφορές που είχαν ενσκήψει. Απέναντι σ’ αυτά τα μεγάλα και αδήριτα ερωτήματα, για το πού πάει αυτή η Ευρώπη με τις πολιτικές επιλογές που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια κι άφησε στα αζήτητα εκατομμύρια ανθρώπους, η όποια ανάπτυξη κι αν έγινε τους προσπέρασε και τους άφησε σε θύλακες απόγνωσης. Κι έτσι έχουμε τη διόγκωση των ακραίων επιλογών. Εμείς θέλουμε να συζητήσουμε αν υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει άλλος δρόμος ή θα γίνουμε οι μοιραίοι;» ήταν το ερώτημα που έθεσε.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα των Ευρωεκλογών, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει οι ευρωπαϊκές δυνάμεις να καταρτίσουν ένα καινούργιο και πιστικό αφήγημα, ώστε αυτό να κεντρίσει τον προβληματισμό των πολιτών με στόχο τη δημιουργία μίας βιοκεντρικής πολιτείας χωρίς ρατσισμό και αποκλεισμούς, με θεσμούς που θα αναχαιτίζουν τις κοινωνικές ανισότητες.

VORIA.gr