Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής υποδέχτηκε σήμερα στο υπουργείο, τον Πρόεδρο του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Jean-Claude Frécon

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής με την παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Μπαλάφα, του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη και του δημάρχου της Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου υποδέχτηκε σήμερα στο υπουργείο, τον Πρόεδρο του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Jean-Claude Frécon και τους συνεργάτες του.

Ο υπουργός, ζήτησε από τον Πρόεδρο κ. Jean-Claude Frécon -και μέσω του Κογκρέσου- η Ευρώπη να προωθήσει τον ρόλο της Ελλάδας ως τουριστικό προορισμό, που αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των οικονομιών των νησιών που δέχτηκαν το μεγάλο κύμα προσφύγων, τονίζοντας πως η χώρα μας αντιμετώπισε το προσφυγικό ζήτημα κάνοντας την υπέρβασή της και έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο.

Επίσης, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε και πήρε την δέσμευση από τον Πρόεδρο του Κογκρέσου , μία από τις επόμενες συνεδριάσεις των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, να γίνει σ΄ ένα από τα νησιά που σήκωσαν το βάρος του προσφυγικού και πιο συγκεκριμένα στην Σάμο.

Ο Πρόεδρος κ. Jean-Claude Frécon με την σειρά του, έκανε γνωστή στον υπουργό την Έκθεση- Σύσταση της ολομέλειας του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αφορά στην ενδυνάμωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο τέλος, ο υπουργός κ Κουρουμπλής και ο Πρόεδρος του Κογκρέσου κ. Jean-Claude Frécon, συμφώνησαν να υπάρξει μια πιο άμεση και στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Κλείνοντας την συνάντηση, ο ΥΠΕΣΔΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής υπογράμμισε για άλλη μια φορά την στήριξη του υπουργείου για την ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συμπλήρωσε: «Αυτό που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια πίσω από κλειστές πόρτες, τώρα το επιχειρούμε με ανοικτές διαδικασίες».