Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής υποδέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Ρωσίας κ. Αντρέι Μάσλοβ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής υποδέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Ρωσίας κ. Αντρέι Μάσλοβ.

Ο Έλληνας Υπουργός Εσωτερικών και ο Ρώσος Αξιωματούχος συζήτησαν για θέματα που θα μπορούσαν να αναδειχθούν εντός του έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 -και στο πλαίσιο της διαπεριφερειακής συνεργασίας- όπως η ανάπτυξη του Τουρισμού, η ενέργεια, οι επενδύσεις, το εμπόριο κ.α.

Ο κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε τον Ρώσο Πρέσβη για την σύσταση ενός θεσμικού οργάνου συνεργασίας των Περιφερειών Ελλάδος και Ρωσίας. Το όργανο συστήνεται με αφορμή το έτος Ελλάδας-Ρωσίας, όμως, στόχος είναι η συνεργασία των φορέων σε βάθος χρόνου.

Ο κ. Μάσλοβ εξέφρασε την στήριξη του στην θεσμοθέτηση του οργάνου αυτού ενώ ενημέρωσε τον Υπουργό πως στο πλαίσιο του έτους Ελλάδος-Ρωσίας 2016 θα έρθουν στην Αθήνα το επόμενο χρονικό διάστημα 15 Ρώσοι δημοσιογράφοι και μαζί με τους τρεις μόνιμους ανταποκριτές ρώσικων μέσων θα καταγράψουν και στη συνέχεια θα παρουσιάσουν στους Ρώσους πολίτες τις δυνατότητες της Ελλάδας για διαφορετικές πτυχές τουρισμού και επενδύσεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Ρώσος Πρέσβης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανασταυτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα και συζήτησαν για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού.