Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Καλύμνου κ. Ιωάννη Γαλουζή και τον Αντιδήμαρχο κ. Σακελλάρη Τηλιακό.

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Καλύμνου κ. Ιωάννη Γαλουζή και τον Αντιδήμαρχο

κ. Σακελλάρη Τηλιακό.

Ο κ. Γαλουζής, έθεσε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον δήμο του.

Πιο συγκεκριμένα το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του δήμου και της αδυναμίας λειτουργίας της Υπηρεσίας Δόμησης, η οποία καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας και των μικρότερων νησιών (Λειψοί, Αγαθονήσι, Πάτμος).

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της πλημμελούς στελέχωσης και λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου που αποτέλεσμα έχει, να μην εισπράττονται τα τέλη ελλιμενισμού και έτσι να βλάπτεται η οικονομία του νησιού και να χάνονται σημαντικά έσοδα.

Ο κ. Γαλουζής, έθεσε επίσης το ζήτημα της δυνατότητας των δημάρχων που είναι ταυτόχρονα και γιατροί του ΕΣΥ , να ασκούν παράλληλα τα καθήκοντά τους, όχι μόνο σε νησιά που το όριο είναι έως πέντε χιλιάδες κατοίκους όπως ισχύει σήμερα, αλλά να αυξηθεί σε νησιά με πληθυσμό έως είκοσι χιλιάδες κατοίκους.

‘Οσον αφορά δε στο Καταδυτικό Πάρκο Καλύμνου ο κ. Γαλουζής τόνισε το χρονίζον ζήτημα για το έργο αυτό το οποίο χρηματοδοτήθηκε από πόρους της Ε.Ε, και οι χερσαίες του εγκαταστάσεις ολοκληρώθηκαν το 2009, παραμένοντας όμως μη λειτουργικές.

Το Καταδυτικό Πάρκο Καλύμνου δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί λόγω μη τήρησης του ελάχιστου ορίου απόστασης των τριών ναυτικών μιλίων, από ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους, όπως απαιτείται από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Ο κ. Κουρουμπλής, δείχνοντας για άλλη μια φορά την ευαισθησία του για τους νησιωτικούς δήμους, υποσχέθηκε πως στα θέματα προσωπικού, οι νησιωτικοί και μικροί δήμοι θα έχουν την απόλυτη προτεραιότητα τονίζοντας πως στο τέλος του μήνα ο κ. Πρωθυπουργός θα εξαγγείλει συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής για την νησιωτικότητα.

Η πρόταση του δημάρχου για τους γιατρούς, έγινε δεκτή από τον υπουργό και δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Όσον αφορά το Καταδυτικό Πάρκο Καλύμνου, αφού υπάρξει συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία, θα προωθήσει διάταξη που θα καλύπτει την αδειοδότηση των πάρκων αυτών, εφόσον ο σχεδιασμός και η υλοποίησή τους είχε ξεκινήσει με το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο.

Ο δήμαρχος κ Γαλουζής, ευχαρίστησε με την σειρά του τον υπουργό για την άμεση ανταπόκριση, την ευαισθησία και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον.