Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με θέμα την διαχείριση απορριμμάτων του Νομού Ηλείας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με θέμα την διαχείριση απορριμμάτων του Νομού Ηλείας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Αποβλήτων κ. Ευάγγελος Καπετάνιος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιάτσης, ο Δήμαρχος  Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμιος Κοτζιάς, ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Διονύσιος Μπαλιούκος, ο κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη καθώς και στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συνισταμένη όλων των απόψεων ήταν η άμεση και οριστική αντιμετώπιση του θέματος των απορριμμάτων με την ολοκλήρωση της Μηχανικής διαλογής στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι για επίσπευση της ολοκλήρωσης των εργασιών.

Μέχρις ότου ολοκληρωθεί το έργο, οι Δήμοι έχουν συμφωνήσει σε ποιον δεματοποιητή θα συσκευάζουν τα απορρίμματα, ενώ στους περισσότερους Δήμους έχουν καταλήξει σε ποια περιοχή θα τα εναποθέτουν.

Με εντολή του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την Τρίτη 20/10/2015 θα μεταβεί στην περιοχή της Ηλείας ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Αποβλήτων ώστε να υπάρξει καταληκτική εισήγηση προς τον κ. Κουρουμπλή για τα μέρη που τελικώς θα εναποτίθενται τα απορρίμματα εντός των ορίων των Δήμων.

 

Κλείνοντας την σύσκεψη ο κ. Κουρουμπλής κατέστησε απόλυτα σαφές ότι: «Πρέπει να βρεθεί οριστική λύση για τα απορρίμματα στην περιοχή. Οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι σ’ αυτή την κατεύθυνση  με πνεύμα καλής συνεργασίας».