Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θάσου κ. Κ. Χατζηεμμανουήλ , παρουσία του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Γ. Παπαφιλίππου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής πραγματοποίησε συνάντησημε τον Δήμαρχο Θάσου κ. Κ. Χατζηεμμανουήλ , παρουσία του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Γ. Παπαφιλίππου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών από την πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε τη Θάσο καθώς και το θέμα της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου προς τρίτους.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι ο Δήμος της Θάσου θα λάβει άμεσα εντός των προσεχών ημερών έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 150.000€ προκειμένου να προβεί σε αποκατάσταση των ζημιών, όπως είχε δεσμευθεί και ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην πυρόπληκτη περιοχή. Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι εξελίσσεται κανονικά η διαδικασία για την κάλυψη του συνόλου των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου Θάσου προς τρίτους, ύψους περίπου 5,2 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Χατζηεμμανουήλ ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στα καίρια ζητήματα για το νησί της Θάσου.