Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον Real fm και στον δημοσιογράφο κ. Νίκο Στραβελάκη

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον Real fm και στον δημοσιογράφο κ. Νίκο Στραβελάκη.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για την οικονομία.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότιδυσκολίες υπάρχουν. Αλλά δεν πρέπει να καταλαμβανόμαστε όλοι από ένα κλίμα απαισιοδοξίαςότι δεν γίνεται τίποτε σε αυτήν την χώρα. Αντίθετα, γίνεται μία εργώδης προσπάθειανα λυθούν τα προβλήματα τα οποία είναιπαράγωγο όλων αυτών που επισυνέβησαν όλα αυτά τα χρόνια. Το ΥΠΟΙΚ έχει αυτήν την στιγμή την εκτίμηση ότι τα έσοδα κινούνται εντός των ορίωνπου έχουν προϋπολογισθεί.Από κει και πέρα οι δείκτεςμπορεί να έχουν κάποιες μικρές αποκλίσεις. Αλλά υπάρχει αισιοδοξίαότιστο τέλος τουχρόνου τα πράγματαθα κλείσουν με θετικό πρόσημο. Όλα αυτά τα χρόνια στο εξωτερικό,υπήρχε πολύ αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα για επενδύσεις. Ενώ αυτήν την στιγμή πολλοί επιχειρηματίες εμπιστεύονται πολύ περισσότεροαυτήν την αριστερή κυβέρνηση πως αυτά που λέει θα τα τηρήσει. Επίσης , όταν λένε μεταρρυθμίσεις εννοούμε απολύσεις, τουλάχιστον έτσι όπως το εννοεί ο κ. Μητσοτάκης. Οι άλλες, οι πραγματικές μεταρρυθμίσειςόμωςπου αφορούντην γραφειοκρατία και άλλα, αυτά γίνονται τώρα και δεν γινόντουσαν όλα αυτά τα χρόνια.Στο υπουργείο αυτό τώρα βλέπω πράγματα (από τα προηγούμενα χρόνια) και με απειλεί μελαγχολία. Πόσο δύσκολο είναι να τα είχε καταλάβει ένα πολιτικό στέλεχοςγια να κάνει παρέμβαση. Πώς γίνεται για παράδειγμα σε κάθε αποκεντρωμένη διοίκηση να έχουμε πάνω από επτά χιλιάδες κληροδοτήματα και από αυτά να είναι καταγεγραμμένο μόνο το 10%;

Για το ΤΑΙΠΕΔ.

Για τον Πιτσιώρλα, είναι σοβαρός, τον στηρίζω και δουλεύει σωστά για να βοηθήσει την χώρα. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.

Για τις τηλεοπτικές άδειες.

Δεν επιτρέπει η διαφημιστική πίτα περισσότερους σταθμούς. Επίσης, η κυβέρνηση μόλις ανακοίνωσε ότι για δύο χρόνια θα επιδοτήσει θέσεις εργασίας. Αλλά δεν τους είδα να κλαίνε για τους απολυμένους της ΕΡΤ, της ‘’Ελευθεροτυπίας’’ και του ALTER. Κι αν άνοιξε ξανά η ΕΡΤ, άνοιξε, γιατί ήρθε αυτή η κυβέρνηση. Και οφείλουμε σε αυτή την κυβέρνηση να καταλογίσουμε ένα πράγμα. Ένα από τα διακυβεύματα που είχε θέσει ήταν η αποκατάσταση του τηλεοπτικού τοπίου. Πήρε απάνω της την ευθύνη, ήρθε σε κόντρα με όλα αυτά τα συμφέροντα, μπορεί κάποιος να πει ότι θα μπορούσε να γίνει με κάποιο άλλο τρόπο. Αλλά αυτό σημαίνει ότι έχει το πολιτικό κουράγιο και την βούληση να βάλει τάξη σε έναν χώρο που έμαθαν κάποιοι να μην πληρώνουν. Τώρα θα πληρώσουν 246 000 000 ευρώ. Αυτό είναι που καίει και που φωνάζουν πολλοί στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις. Τους ανάγκασε αυτή η κυβέρνηση να βάλουν για πρώτη φορά το χέρι βαθιά στην τσέπη και να σταματήσει αυτό το αλισβερίσι να παίρνουν θαλασσοδάνεια, να κάνουν θυγατρικές εταιρίες και να τα κονομάνε οι ίδιοι. Αυτό γινόταν κ. Στραβελάκη, αυτή είναι η αλήθεια.

Γίνεται αυτή τη στιγμή έλεγχος σε χιλιάδες λογαριασμούς και ονόματα. Κάντε μία έρευνα και ρωτήστε τους οικονομικούς εισαγγελείς, πού βρίσκεται η εν εξελίξει ιστορία η οποία αφορά τα θαλασσοδάνεια μετά την μηνυτήρια αναφορά που έκανα ως βουλευτής το ’12 για να δείτε τι θα βγει στην επιφάνεια.

Αυτή τη στιγμή ελέγχονται 120 περιπτώσεις που ξεπερνούν τα 10-15 δισεκατομμύρια ευρώ. Θαλασσοδάνεια που πάρθηκαν και δεν επιδείχθηκε κανένα ενδιαφέρον από το τραπεζικό σύστημα για να εισπραχθούν τα χρήματα. Ούτε να ελεγχθούν πού τα δίνανε. Έτσι γίνεστε κι εσείς κι εγώ πλούσιος. Αν μας δώσουν, δηλαδή, 200 εκ. δάνειο το οποίο δεν θα επιστρέψουμε ποτέ. Θα πάρει και το ρεγάλο του εκείνος που το ενέκρινε..… Αυτά γίνονταν κ. Στραβελάκη. Αυτά πληρώνει η χώρα αυτή τη στιγμή. Και όλα αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίσει αυτή η κυβέρνηση, σήμερα.

Για την διεκδίκηση 7.500 στρεμμάτων εκ μέρους της Μητρόπολης Λαμίας στο Ποικίλο Όρος.

Απειλούνται άνθρωποι που με αίμα και ιδρώτα έχουν αγοράσει ένα οικόπεδο και έχτισαν ένα σπίτι. Κι εδώ θέλω να σας πω και δεν είναι αυτάρεσκο κ. Στραβελάκη, αφού είναι άποψη του Δημάρχου Περιστερίου και των άλλων δημάρχων.

Είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο παίρνει τόσο σαφή θέση απέναντι σ’ αυτή την επιλογή.

Ο ιερός ναός να διεκδικήσει 7.000 στρέμματα ανθρώπων φτωχών και βιοπαλαιστών.