Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκεφθηκε σήμερα το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), με την πρόεδρο του Κέντρου και αναπληρώτρια καθηγήτρια κυρία Ιφιγένεια Καμτσίδου, ενώ κατά τη συνάντηση παραβρέθηκαν ο διευθυντής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) δρ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου και η διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) δρ. Άννα Κοντονή.

Παραβρέθηκαν, επίσης, οι εξής προϊστάμενοι Διευθύνσεων του ΕΚΔΔΑ: Η κυρία Ανατολή Κοζάρη προϊσταμένη Διεύθυνσης Διοικητικού, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Ηλίας Πεχλιβανίδης και η προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικού κυρία Ευαγγελία Σοφία.

Θέμα συζήτησης αποτέλεσε το στρατηγικό σχέδιο αναβάθμισης του ΕΚΔΔΑ.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για τη νέα προκήρυξη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης η οποία φέτος θα εκπαιδεύσει 160 εξειδικευμένα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Σε ό,τι αφορά το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης ενημερώθηκε για τον εκσυγχρονισμό του Μητρώου Εκπαιδευτών και για τα νέα καινοτόμα προγράμματα του Δημοσίου τα οποία εκπονεί το Ινστιτούτο.

Ο υπουργός, ακολούθως, επισκέφθηκε δύο αίθουσες διδασκαλίας, παρακολούθησε μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, συνομίλησε με εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο της διαδικασίας, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι το ΕΚΔΔΑ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον στρατηγικό σύμβουλο στην ευρεία μεταρρυθμιστική προσπάθεια που επιχειρεί το κράτος.